Skip to main content

Βενιζέλος: Σε κατάσταση πολιτικού σοκ η κυβέρνηση μετά την Κυριακή

«Παρά τη βούλησή της, που ήταν να κάνει εκλογές τον Οκτώβριο, αναγκάζεται να επισπεύσει τις εκλογές», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της αλλαγής ηγεσίας στη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΣΚΑΙ, κατηγορώντας την ότι «εργαλειοποίησε τη Δικαιοσύνη, χρησιμοποιώντας τη ως μοχλό άσκησης εξουσίας και άσκησης πολιτικών εκβιασμών», σημειώνοντας παράλληλα ότι βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικού σοκ μετά τα αποτελέσματα των εκλογών.

«Νομίζω ότι βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικού σοκ από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει πλήρως το μέγεθος της πολιτικής ήττας και την αλλαγή που έχει συντελεστεί. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεταίρων που έχει, καθαιρέθηκε από τον ελληνικό λαό το βράδυ της Κυριακής και παρά τη βούλησή της, που ήταν να κάνει εκλογές τον Οκτώβριο, αναγκάζεται να επισπεύσει τις εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Σημείωσε ακόμα ότι « Νιώθει ότι βρίσκεται σε απόλυτη κρίση νομιμοποίησης αλλά θέλει να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο, λίγες ημέρες, λίγες ώρες τους μοχλούς της εξουσίας». «Νομίζει ότι έτσι θα προστατευθεί σε σχέση με πράγματα που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση χωρίς το θώρακα της εξουσίας», τόνισε.

Στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση; ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Είναι χαρακτηριστικό, σχολικό θα έλεγα παράδειγμα παραίτησης της κυβέρνησης, επειδή θεωρεί ότι δεν έχει εντολή, ότι δεν έχει πλέον νομιμοποίηση πολιτική. Κανονικά θα έπρεπε να εφαρμοστεί το άρθρο 37 και 38 του Συντάγματος και να πάμε μέσω μίας ταχύρρυθμης εφαρμογής των διαδικασιών αυτών σε εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση». «Σημασία έχει να γίνουν οι εκλογές» συμπλήρωσε.

Στο ερώτημα αν έχει μέχρι να προκηρυχθούν και τυπικά οι εκλογές, η κυβέρνηση διαθέτει τις αρμοδιότητες για αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης σημείωσε ότι δεν τις διαθέτει «διότι από την Κυριακή το βράδυ παραδέχτηκε ότι έχει πρόβλημα δυσαρμονίας με το εκλογικό Σώμα».

Τέλος ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη στρατηγική ήττα. «Το έχω πει εδώ και πολύ καιρό, δεν είναι μία ήττα που μειώνει υπερβολικά τα ποσοστά, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μικρά, θα καταστούν όμως πολύ μικρά όταν χάσει την ισχύ της εξουσίας, τα δίκτυα, τις επιρροές, τους εκβιασμούς και βεβαίως τώρα βιώνει στο παράδειγμα της δικαιοσύνης, που ήταν το αγαπημένο μου παράδειγμα, τι σημαίνει στρατηγική ήττα», Κατέληξε.