Skip to main content

Βενζινοπώλες Θεσσαλονίκης: Να ενταχθούμε στο πλαίσιο 2 των μέτρων

Η Ένωση Βενζινοπώλων Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ένταξη του κλάδου στο πλαίσιο 3 των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την ένταξη στο πλαίσιο 3 των πληττόμενων επιχειρήσεων από τον κορωνοϊό εκφράζουν οι βενζινοπώλες της Θεσσαλονίκης, ζητώντας να μετατεθούν στο πλαίσιο προστασίας 2.

Όπως αναφέρει η Ένωση Βενζινοπώλων Θεσσαλονίκης, οι επαγγελματίες πρατηριούχοι δεν θα μπορούν να αποπληρώσουν τους προμηθευτές, την ώρα που πλήττονται ήδη από τη μειωμένη κίνηση των οχημάτων λόγω του περιορισμού αλλά και τη μειωμένη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Βενζινοπώλων Θεσσαλονίκης:

Καταθέτουμε ως ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  την έντονη διαμαρτυρία μας στα συναρμόδια Υπουργεία , διότι είμαστε ο μοναδικός πληττόμενος κλάδος λιανικής που εντάχθηκε στο πλαίσιο 3. Δηλαδή εξομοιωθήκαμε με τις εταιρίες διανομής ρεύματος και φυσικού αερίου  ,που μεταξύ άλλων είναι η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, τα ΕΛΠΕ, ο όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ κλπ.

Εμείς οι επαγγελματίες πρατηριούχοι  και οι εργαζόμενοι μας που  εργαζόμαστε στο πεζοδρόμιο , με ότι σημαίνει αυτό κατά την λογική της Κυβέρνησης , έχουμε τις ίδιες ανάγκες με τους προαναφερόμενους γίγαντες.

Η λογική είναι ότι , οι  πληττόμενοι πελάτες μας έχουν την δυνατότητα να μας πληρώσουν τις επιταγές τους με καθυστέρηση 75 ημερών  ,ενώ εμείς αν δεν πληρώσουμε αύριο τους προμηθευτές μας , δε θα φορτώσουμε καύσιμα. Εμείς λοιπόν που απωλέσαμε ήδη το  70% των καταναλώσεων μας  ,δεν χρήζουμε προστασίας. Δεν γίνεται αντιληπτό ότι με τα μικρά περιθώρια κέρδους που είχε ο κλάδος , δεν είναι ανεκτή για την βιωσιμότητα του μια  πτώση άνω του 20%.    

Κατά την λογική της Κυβέρνησης εμείς επειδή είμαστε ανοικτά , σε αντιδιαστολή με τις άλλες πληττόμενες επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία , οφείλουμε να είχαμε γεμάτο το σεντούκι. Στην  προσέγγιση της Πολιτείας ότι, συνεχίζεται η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης και άρα υπάρχουν έσοδα , η απάντηση είναι ότι πλέον   περισσότερα από τα μισά  πρατήρια  δεν κάνουν διανομή, αφού και αυτή έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 70%, όπως επίσης ότι τα μικρά έσοδα  από την φετινή μειωμένη κατανάλωση της περιόδου, κάλυψαν ένα μέρος από τις απώλειες του εισοδήματος, από την φετινή πτώση των καταναλώσεων των υπόλοιπων καυσίμων. Να υπενθυμίσουμε ότι όταν δεν κινούνται τα αυτοκίνητα, δεν καταναλώνουν και τα υπόλοιπα προϊόντα από τις αίθουσες των πρατηρίων , όπως επίσης και ότι η δράση των πλυντηρίων έχει απολύτως μηδενιστεί.

Για τους παραπάνω λοιπόν λόγους ζητούμε να ενταχθούμε ως βαρύτατα  πληττόμενος κλάδος , τουλάχιστον στο πλαίσιο 2 δεδομένου ότι πέραν της υποχρεωτικότητας , αλλά και της δομής της αγοράς είμαστε εν λειτουργία χωρίς να καλύπτουμε καν το λειτουργικό κόστος.

 Κλείνοντας αναφέρουμε ότι για όλους εμάς και το προσωπικό μας που είμαστε στην πρώτη γραμμή της επικινδυνότητας , αφού έτσι είναι το επάγγελμα μας και πρέπει να εξυπηρετούμε τους εναπομείναντες στους δρόμους οδηγούς και πελάτες μας  , ισχύει το τιμητικό ‘’μένουμε στο βενζινάδικο΄΄ και ζητούμε να μας το αναγνωρίσετε.  Δεν χρειάζεται να κλείσουν τα καταστήματα μας για να καταλάβετε πόσο σας λείπουμε!!!!!!!!!