Skip to main content

Ηλεκτρονικό εισιτήριο στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών στη Βεργίνα

Τόσο οι επισκέπτες από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράσουν τα εισιτήριά τους απευθείας με ψηφιακό τρόπο

Δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για την επίσκεψη στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών, στη Βεργίνα παρέχεται από σήμερα, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, εγκαινιάζοντας μια νέα φάση στην περαιτέρω ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

Η άμεση επέκταση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η προώθηση της ψηφιακής μετάβασης για τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, στη Βεργίνα, έπειτα από σχετικές ενέργειες του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ).

Τόσο οι επισκέπτες από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράσουν τα εισιτήριά τους απευθείας με ψηφιακό τρόπο στη διεύθυνση https://etickets.tap.gr, πραγματοποιώντας τη συναλλαγή τους με ασφάλεια, ευκολία και ταχύτητα.

Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου εφαρμόζεται ήδη σε 12 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στην Αθήνα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ οι Βασιλικοί Τάφοι των Αιγών στη Βεργίνα αποτελούν τον 13ο κατά σειρά αρχαιολογικό χώρο που εντάσσεται στο πρόγραμμα, ενώ αναμένεται και συνέχεια.

Σύμφωνα με τοn νέο πρόεδρο του ΟΔΑΠ Σταύρο Κωνσταντινίδη ο Οργανισμός έχει δρομολογήσει την επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε εννέα ακόμη αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία έως τον Μάιο του 2022, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη και ψηφιακή μετάβαση, αλλά και τις προβλέψεις για αλματώδη αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια. «Η ψηφιακή και πράσινη μετάβαση είναι πρωταρχικός στρατηγικός στόχος του Οργανισμού τα επόμενα χρόνια», τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Παράλληλα, η επέκταση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου συμβάλλει στην μεγαλύτερη ασφάλεια των επισκεπτών των αρχαιολογικών χώρων κατά την περίοδο της πανδημίας, ενώ εκτιμάται ότι θα έχει πολλαπλά οφέλη, ανάμεσα στα οποία η αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και των άμεσων εσόδων τους.