Skip to main content

Βέροια: Δεκαπέντε τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας συγκεντρώθηκαν για την Ουκρανία

Δεκαπέντε τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας συγκεντρώθηκαν από φορείς της Βέροιας και στάλθηκαν στους εκπροσώπους του Ουκρανικού Προξενείου

Μεγάλη ήταν η προσφορά εκατοντάδων δημοτών, σωματείων και συλλόγων, φορέων, σχολείων, ιδιοκτητών καταστημάτων και επιχειρήσεων της Βέροιας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον λαό της Ουκρανίας.

Σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής-Εθελοντισμού και Υγείας, Γεωργία Μπατσαρά και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Ανακύκλωσης-Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαδόπουλος, επέβλεψαν τη διαδικασία αποστολής συνολικά 15 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας από το ΚΑΠΗ δήμου Βέροιας προς τους εκπροσώπους του Ουκρανικού Προξενείου, στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ.

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για είδη πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής και ιματισμό που συγκεντρώθηκαν από τις 10 έως τις 17 Μαρτίου ύστερα από πρωτοβουλία του δήμου Βέροιας, της Ιεράς Μητρόπολης Βέροιας και του ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας. Για την αποστολή στο Γενικό Προξενείο της Ουκρανίας στην Θεσσαλονίκη, συνέδραμε το Σώμα Εθελοντών «Δρόμωνες».

Ο δήμος Βέροιας με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τον μεγάλο αριθμό των εθελοντών για την εξαιρετικά σημαντική προσφορά τους, καθώς από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν και στάθηκαν στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας, όπως επίσης όλους τους πολίτες και τους επαγγελματίες της Βέροιας που για ακόμα μία φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.