Skip to main content

Βέροια: Παράσταση διαμαρτυρίας από ροδακινοπαραγωγούς

Επιτροπή των συγκεντρωθέντων ροδακινοπαραγωγών κατέθεσε υπόμνημα στην προϊσταμένη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια Μαρία Παππά.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια, πραγματοποίησαν σήμερα εκπρόσωποι οκτώ Αγροτικών Συνεταιρισμών των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Φλώρινας, διεκδικώντας την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, Χρήστος Βοργιάδης ζήτησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «αποζημιώσεις για τις ζημιές, από όποιο χρηματοδοτικό εργαλείο κρίνει το αρμόδιο υπουργείο, στη βάση των ποσών που δικαιούμαστε βάσει του κανονισμού του ΕΛΓΑ». Ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειας με ροδάκινα (επιτραπέζια και συμπύρηνα και νεκταρίνια), η ζημιά -σύμφωνα με τον ίδιο- κυμαίνεται από 40% έως και 85%.

Επιτροπή των συγκεντρωθέντων κατέθεσε υπόμνημα στην προϊσταμένη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια Μαρία Παππά, ενώ η κινητοποίηση έγινε με βάση τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για την αποφυγή διάδοσης της Covid-19.