Skip to main content

Βερναρδάκης: Σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων η υπόθεση Novartis

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης χαρακτήρισε «αδικαιολόγητο» τον θόρυβο γύρω από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει σκάνδαλο πολύ μεγάλων διαστάσεων» στην υπόθεση Novartis δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος «να το εξακριβώσουμε και να το προσωποποιήσουμε, εάν μπορεί να προσωποποιηθεί, είναι να ακολουθήσουμε τη συνταγματική και τη νόμιμη διαδικασία».

«Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πια ότι υπάρχει σκάνδαλο. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πλευρές που δεν το συνομολογούν αυτό. Το συνομολογούν και πλευρές από τη Νέα Δημοκρατία και από το Κίνημα Αλλαγής και από άλλες πλευρές» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ότι υπάρχει σκάνδαλο αυτό είναι δεδομένο. Εδώ υπάρχει κατασπατάληση τεράστιων πόρων, που ισοδυναμούν με ένα ή και δύο μνημόνια. Μην ξεχνάτε πως φαρμακευτική δαπάνη και δαπάνες Υγείας, εξοπλισμοί και υπερτιμολογήσεις στα κατασκευαστικά έργα είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες δημιουργίας του τεράστιου δημόσιου χρέους της χώρας, εκ των οποίων έχει προκύψει προφανώς πλουτισμός. Τώρα σε ποιους κι αν πιάνει και πολιτικά πρόσωπα, αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν μπορεί να το πει κανείς» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής για την υπόθεση, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι στόχος είναι να πέσει φως και «να μην κρύψουμε τίποτα στο χαλί χωρίς βεβαίως να επιδοθούμε σ' ένα κυνήγι μαγισσών».

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε «αδικαιολόγητο» τον θόρυβο γύρω από τους προστατευόμενους μάρτυρες, τους οποίους, όπως είπε «κανείς δεν γνωρίζει». Ανέφερε ακόμη πως «αυτό που είναι γνωστό και από τα ίδια τα δημοσιεύματα είναι πως ένα μέρος των προστατευόμενων μαρτύρων και των μαρτύρων της υπόθεσης προερχόταν από το εσωτερικό της εταιρείας και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» επισημαίνοντας πως αυτό προφανώς εννοούσε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» σε ό,τι αφορά την Τουρκία

Ερωτηθείς για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή τα όσα συνέβησαν χθες στα Ίμια, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι «εμείς πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί» και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

«Πρέπει να είμαστε απολύτως διαφανείς στις κινήσεις μας. Έχουμε και τη μεγάλη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αντιλαμβάνεται ότι αυτή η τουρκική πολιτική τελικά μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τη διπλωματική οδό και με την οδό της σαφήνειας που έχουμε χαράξει θα βγούμε απ' αυτή τη μίνι κρίση. Υπάρχουν ενδείξεις ότι και πλευρές της τουρκικής πλευράς αντιλαμβάνονται ότι καμιά φορά ξεπερνιούνται κάποια όρια και πλέον είμαστε σε θέση να την αμβλύνουμε αυτή την κρίση» υπογράμμισε.