Skip to main content

Βερολίνο για Τουρκία: Αδιανόητο το άνοιγμα νέων ενταξιακών κεφαλαίων

Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα και το πώς θα τα αξιολογήσουμε από κοινού στην Ευρώπη, είπε ο Στ. Ζάιμπερτ

Αδιανόητο θεωρεί το Βερολίνο το άνοιγμα νέων κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Όπως τόνισε ο ίδιος, αποφασιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις διαδραματίζουν τα θέματα δημοκρατίας και κράτους δικαίου.

«Ως Ευρωπαϊκή Ένωση διεξάγουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις, με ανοιχτό αποτέλεσμα με την Τουρκία. Σε αυτές, όπως και με κάθε υποψήφια χώρα, διαδραματίζουν αποφασιστικό και κεντρικό ρόλο τα θέματα κράτους δικαίου. Αυτή τη στιγμή, υπό τις παρούσες συνθήκες, η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί αδιανόητο το άνοιγμα νέων κεφαλαίων της ενταξιακής διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Πρόσθεσε, δε, ότι «βρισκόμαστε σε μια ενταξιακή διαδικασία ανοιχτού αποτελέσματος με την Τουρκία και θα πρέπει να παρακολουθήσουμε το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα και το πώς θα τα αξιολογήσουμε από κοινού στην Ευρώπη».