Skip to main content

Βερολίνο: Η Ελλάδα δεσμεύθηκε για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Το γραφείο τύπου της Καγκελαρίας σχολίασε αναφορικά με την περικοπή συντάξεων ότι η Ελλάδα δεσμεύθηκε για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής της πορείας

Μήνυμα προς την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έστειλε το Βερολίνο μέσω του γραφείου Τύπου της Καγκελαρίας, με αφορμή τα σενάρια και τις εικασίες για την αναβολή/ακύρωση ή μη της περικοπής των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, το γραφείο Τύπου της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σε ερώτηση που απηύθυνε η εφημερίδα «τα Νέα», σημειώνει ότι η Ελλάδα δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής της πορείας.

«Δημοσιεύματα περί υποτιθέμενων δηλώσεων της καγκελαρίου παγίως δεν τα σχολιάζουμε. Ανεξαρτήτως αυτού, ισχύει ότι: Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματός της και της ολοκλήρωσής του, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του ESM. H υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την ευρωζώνη», σημείωσε το γραφείο τύπου.