Skip to main content

ΒΕΘ: Ανάσα για τους επιχειρηματίες οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

Αδιαμφισβήτητα απαιτούνται γενναία μέτρα, διαρκείας για τους επιχειρηματίες, αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης

Ανάσα χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum.

«Οι μειώσεις φόρων και εισφορών, η επιδότηση της απασχόλησης, καθώς και η παροχή ρευστότητας αναμφίβολα αποτελούν θετικές εξελίξεις για το ελληνικό επιχειρείν που περνά δια πυρός και σιδήρου για να επιβιώσει. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αναμένεται να αποτελέσουν τη «γέφυρα» για το ασφαλές, με μικρότερο κόστος,  πέρασμα από την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός σε μια διαφορετική, ίσως, κανονικότητα, μέχρι την αργοπορημένη εκταμίευση των ευρωπαϊκών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης.

«Αδιαμφισβήτητα απαιτούνται γενναία μέτρα, διαρκείας για τους επιχειρηματίες. Θα θέλαμε να ακούσουμε για παράδειγμα για την κατάργηση του Φόρου Επιτηδεύματος, για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, για μείωση της φορολογίας, ίσως δεν έβγαινε ο λογαριασμός επί του παρόντος, ωστόσο διαφαίνεται, μετά από καιρό, διάθεση στήριξης του ιδιωτικού τομέα και της μεσαίας τάξης καθώς και προοπτική μόνιμων ελαφρύνσεων, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε πως θα υπάρξουν και άλλα θετικά μέτρα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες που διαμορφώνονται λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης» καταλήγει ο κ. Καπνοπώλης.