Skip to main content

ΒΕΘ: Να γίνουν γενναίες παρεμβάσεις για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου ζητά να ληφθούν όσο το δυνατόν πιο τολμηρά μέτρα ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που πλήττονται.

Λήψη μέτρων για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και δη του μικρομεσαίου, που είναι ο πλέον ευάλωτος, προκειμένου να αντέξει τους, άνευ προηγουμένου, οικονομικούς κραδασμούς που προκαλεί ο κορωνοϊός ζητεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία περίοδο πρωτόγνωρης αβεβαιότητας και αστάθειας, εξαιτίας του φονικού ιού, τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της οποίας είναι αδύνατο να υπολογίσουμε, καθώς δεν γνωρίζουμε τη διάρκεια και την πιθανή εξέλιξη της» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως «η  πανδημία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, οι απειλές για την παγκόσμια, για την ευρωπαϊκή και – φυσικά – για την ελληνική οικονομία θα ενταθούν στο επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό θα απαιτηθούν γενναίες παρεμβάσεις».

«Τα μέτρα που ελήφθησαν για τις επιχειρήσεις που βρέθηκαν πρώτες στο μάτι του κυκλώνα, ήταν ένα απαραίτητο θετικό βήμα με στόχο να περιοριστούν οι επιπτώσεις, ωστόσο το σύνολο της αγοράς κινδυνεύει με κατάρρευση. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει τόσο εμείς οι επιχειρηματίες, όσο και οι πολίτες να εφαρμόσουμε  απαρέγκλιτα στις οδηγίες που δόθηκαν για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και η κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα και όσο το δυνατό πιο τολμηρά μέτρα για να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές ζημιές για την οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας. Απαιτείται εγρήγορση και ψυχραιμία. H διαμορφωθείσα κατάσταση είναι μία καλή ευκαιρία για να ανασυνταχθεί η ελληνική οικονομία και να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που παράγουν τόσο τις πρώτες ύλες όσο και αντισηπτικά, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε ξανά ελλείψεις όπως των τελευταίων εβδομάδων» σημειώνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας πως το ζητούμενο είναι να περάσουμε στη μετά - κορωνοϊό εποχή με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.