Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
x

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΒΟΥΓΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Συνάντηση Βούγια με Ζαρωτιάδη αύριο - Η κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» θα γίνει στις 18 Μαΐου στο Ολύμπιον

Τη βεβαιότητα ότι η «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» θα είναι στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού Σπύρος Βούγιας, στο πλαίσιο μιας φιλικής συνάντησης με δημοσιογράφους.

Την εκτίμησή του αυτή τη στήριξε σε δύο παραμέτρους: πρώτον ότι η «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» έχει το πιο ισχυρό ψηφοδέλτιο και, δεύτερον, ότι έχει κουλτούρα συνεννόησης και συνεργασίας, κάτι το οποίο, όπως είπε, είναι προϋπόθεση προκειμένου να διοικηθεί ο δήμος την επόμενη περίοδο.

Ο κ. Βούγιας ανέφερε ότι η «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» μάχεται απέναντι σε πολύ ισχυρά συστήματα, κομματικά και κυβερνητικά, καθώς και σε επιχειρηματικά. Ο στόχος αυτών, ανέφερε, είναι να ελέγξουν και να χειραγωγήσουν την πόλη. Η Θεσσαλονίκη, είπε, έχει γίνει το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου και επιδιώκεται να αλωθεί από πολιτικές και επιχειρηματικές δυνάμεις. Για αυτό, τόνισε, υπάρχει ανάγκη η πόλη να προστατευθεί και να αναδειχθούν εκείνες οι δυνάμεις που έχουν αυτόνομο και ανεξάρτητο λόγο και σχέδιο για την πόλη. Ο στόχος μας, εξήγησε, είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης να μην αφεθεί σε κομματικά, επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα.

Αναφερόμενος στα διάφορα εκλογικά σενάρια του δεύτερου γύρου, τόνισε ότι αποτελεί οπισθοδρόμηση για την πόλη εάν στον β' γύρο βρεθούν υποψήφιοι από τον ίδιο κομματικό χώρο, υπαινισσόμενος τον Ν. Ταχιάο και τον Γ. Ορφανό, ή εάν η αναμέτρηση του β γύρου είναι μία αναπαραγωγή της αναμέτρησης που γίνεται σε κεντρικό επίπεδο, υπονοώντας τον κ. Ταχιάο και την Κ. Νοτοπούλου. Αυτή η αντιπαράθεση, ανέφερε, θα γίνει στη διπλανή κάλπη, αυτήν των ευρωεκλογών.

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί συνεργασιών, ο κ. Βούγιας είπε ότι δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια συνεργασίας και επισήμανε ότι εμείς θα συνεχίσουμε και τις επόμενες ημέρες τις προσπάθειές μας για να ενώσουμε την πόλη κάτω από ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς τον σκοπό αυτόν θα υπάρξει αύριο συνάντηση του Σπ. Βούγια με τον Γρ. Ζαρωτιάδη, υποψήφιο της δημοτικής κίνησης Υψίπολις.

Η κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» θα γίνει στις 18 Μαΐου στο Ολύμπιον, ενώ νωρίτερα, στις 11 Μαΐου, θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος σε χώρο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους παρέστη ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος εξέφρασε και αυτός τη βεβαιότητα ότι η «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» θα είναι στον β' γύρο και εκτίμησε ότι για να συγκροτηθεί η επόμενη διοίκηση, λόγω της απλής αναλογικής, θα χρειαστεί να συνεργαστούν τουλάχιστον 4-5 παρατάξεις.

Κάλεσε, δε, τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων με αναφορά στον χώρο της κεντροαριστεράς να κάνουν πίσω σε σχέση με τις φιλοδοξίες τους και να συμβάλλουν στη συγκρότηση ενός ισχυρού συνδυασμού.

Τέλος, ο επίσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Νυφούδης, ο οποίος σημειωτέον την προσεχή Τρίτη ορκίζεται βουλευτής μετά την παραίτηση της Κατερίνας Μάρκου, εκτίμησε ότι η «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να διοικήσει τον δήμο. Όποιος άλλος αναλάβει δήμαρχος εκτός από τον Σπύρο Βούγια, δεν θα μπορέσει να παραμείνει πέρα από έναν χρόνο, τόνισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ