Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
x

ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ (ΦΩΤΟ)

Ξήλωσαν την πλάκα με τα ονόματα εκτελεσθέντων αντιστασιακών στην περιοχή Καΐστρι - Φασίστες οι δράστες, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Άγνωστοι βανδάλισαν μνημείο εκτελεσθέντων αντιστασιακών της Κατοχής στην περιοχή Καΐστρι στην Ξηροκρήνη, στη Θεσσαλονίκη, ξηλώνοντας την πλάκα με τα ονόματα των νεκρών.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει τους δράστες «φασίστες» και «γνήσιους απόγονους των συνεργατών του κατακτητή», και καταδικάζει την καταστροφή του μνημείου.

Αναλυτικά 

Σαν σήμερα, εξήντα εννιά χρόνια πριν, στις 15 Μαΐου 1941, ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη η "Ελευθερία" η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση στην Ελλάδα, μόλις ένα μήνα μετά την κατάληψη της χώρας από τους ναζί.

Μια μέρα σαν τη σημερινή και χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού στην ιστορία και τους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό, άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο των εκτελεσθέντων αντιστασιακών στις 11 Μαΐου 1944, που βρίσκεται στην περιοχή Καΐστρι στην Ξηροκρήνη.

Ως γνήσιοι απόγονοι των συνεργατών του κατακτητή, οι άγνωστοι νοσταλγοί του εθνικοσοσιαλισμού και του φασισμού, προέβησαν σε μία πράξη βανδαλισμού -από εκείνες που γνωρίζουν πολύ καλά- ξηλώνοντας από το μνημείο τα ονόματα των νεκρών!

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει την καταστροφή του μνημείου και καλεί για μια ακόμη φορά σε εγρήγορση, συσπείρωση και ενότητα τον δημοκρατικό κόσμο απέναντι στη φασιστική απειλή».

Το μνημείο μετά και πριν τον βανδαλισμό:

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ