Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ διαρρήξεων σε περιοχή της Θέρμης - Δείτε βίντεο

Τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φαίνονται σε βίντεο να αποπειρώνται διάρρηξη χθες το βράδυ στην επέκταση της Θέρμης.

Σε άνδρο της παραβατικότητας έχει εξελιχθεί η περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, καθώς όλο και πληθαίνουν οι περιπτώσεις διαρρήξεων, σύμφωνα με καταγγελία που έκανε αναγνώστης στο Voria.gr.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που έστειλε ο ίδιος αναγνώστης, μόλις χθες το βράδυ του Σαββάτου  σημειώθηκε απόπειρα διάρρηξης σε οικία της νέας επέκτασης Θέρμης.

Στο video που ακολουθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, καταγράφονται 3 δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, να αποπειρώνται διάρρηξη στις 21:00 το βράδυ, ενώ η αστυνομία κλήθηκε για το συμβάν χωρίς να υπάρξει κάποια σύλληψη.



Όπως υποστηρίζει ο αναγνώστης, την ίδια μέρα η αστυνομία κλήθηκε για ακόμα 7 περιστατικά στην περιοχή της νέας επέκτασης Θέρμης, ενώ δεκάδες ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί από αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου έγιναν 12 διαρρήξεις και απόπειρες. Σε κάποια περίπτωση μάλιστα ο κάτοικος, που βρισκόταν εντός της οικίας του,  ήρθε αντιμέτωπος με τους διαρρήκτες οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

«Εντύπωση προκαλεί πως, στο παραπάνω περιστατικό, ο πολίτης κλήθηκε να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση, αφού το διαθέσιμο περιπολικό βρισκόταν μακριά!», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος ασφαλείας Βασιλικών, τα κρούσματα διαρρήξεων στην περιοχή είναι τόσα πολλά που η αστυνομία δεν προλαβαίνει, ενώ για όλο τον Δήμο Θέρμης  διατίθεται ένα περιπολικό, αναφέρει στην καταγγελία του ο αναγνώστης και προσθέτει:

«Οι διαρρήκτες εκμεταλλεύονται την ελλιπή αστυνόμευση και την μη ύπαρξη φωτισμού στην περιοχή της νέας επέκτασης Θέρμης, ενώ οι ώρες «προτίμησης» των διαρρηκτών είναι 18:00-21:00. Η αστυνομία απλά συνιστά τυπικά μέτρα προφύλαξης, προφανώς μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στο έργο της».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι της νέας επέκτασης Θέρμης, πραγματοποιούν έκτακτη συνάντηση, σήμερα Κυριακή 15/12 και ώρα 12:00 στο παρεκκλήσι του Αγίου Τρύφωνα, με θέμα συζήτησης το πρόβλημα των διαρρήξεων στην περιοχή.