Skip to main content

Βίαιη επίθεση σε γυναίκα υπάλληλο του ΚΕΠ στον Σταθμό (upd)

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μείνει κλειστή η υπηρεσία, ζητώντας μετεγκατάστασή της σε κατάλληλο χώρο.

Βίαιη επίθεση από πολίτη δέχθηκε εργαζόμενη στα ΚΕΠ Σιδηροδρομικού Σταθμού, περιστατικό που προστίθεται σε σειρά λεκτικών και ορισμένες φορές σωματικών επιθέσεων που έχουν δεχθεί οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η υπάλληλος δέχθηκε επίθεση από γυναίκα που ήθελε να προσπεράσει την ουρά και να εξυπηρετηθεί πρώτη. Η υπάλληλος του ΚΕΠ παρακάλεσε τη γυναίκα να παραμείνει στη σειρά της, αλλά αυτή άρχισε να φωνάζει χρησιμοποιώντας ακατανόμαστες εκφδράσεις, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να βιαιοπραγήσει επαναλαμβανόμενα εναντίον της. Τελικά, με την παρέμβαση των άλλων υπαλλήλων, η γυναίκα απομακρύνθηκε από την άτυχη υπάλληλο, ενώ λίγο αργότερα έφθασε στο σημείο και η αστυνομία.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο περιστατικό που, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, η Υπηρεσία του ΚΕΠ Σιδηροδρομικού Σταθμού θα παραμείνει κλειστή «μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της μετεγκατάστασης της συγκεκριμένης Υπηρεσίας των Κ.Ε.Π.»

Οι υπάλληλοι του ΚΕΠ διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας και καταγγέλλουν ότι δέχονται συχνά επιθέσεις από άτομα που προσέρχονται στο ΚΕΠ. Όπως αναφέρουν, μάλιστα, το ΚΕΠ στον Σταθμό απασχολεί λίγους υπαλλήλους οι οποίοι καλούνται να εξυπηρετήσουν έναν δυσανάλογα μεγάλο αριθμό πολιτών, λόγω του ότι εκεί καταλήγει η αστική συγκοινωνία, με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργούνται εντάσεις. Οι υπάλληλοι ζητούν ενίσχυση του προσωπικού και παράλληλα την προστασία της αστυνομίας. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Θ. μετά το ακραίο περιστατικό βίαιης σωματικής επίθεσης πολίτη εις βάρος συναδέλφου μας, στο Κ.Ε.Π. Σιδηροδρομικού Σταθμού, που συνέβηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 (φαινόμενο καθημερινό στην συγκεκριμένη Υπηρεσία) και έχοντας την εικόνα του χώρου, ότι δεν πληρεί τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ να παραμείνει κλειστή η Υπηρεσία του ΚΕΠ Σιδηροδρομικού Σταθμού, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της μετεγκατάστασης της συγκεκριμένης Υπηρεσίας των Κ.Ε.Π., από τη Διοίκηση του Δήμου, σε κατάλληλο χώρο, όπου θα διασφαλίζεται στο ακέραιο η υγιεινή και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων εργαζομένων σε αυτό».