Skip to main content

Βιέννη: Αυστριακός με καταγωγή από τα Σκόπια ο 20χρονος δράστης

Ο 20χρονος, είχε «αλβανικές ρίζες», όμως οι γονείς του κατάγονταν από τα Σκόπια, σύμφωνα με τον διευθυντή της αυστριακής εφημερίδας Falter.

Στοιχεία για τον δράστη της επίθεσης στη Βιέννη που οδήγησε στον θάνατο 4 ανθρώπους, δίνει ο διευθυντής της εβδομαδιαίας αυστριακής εφημερίδας Falter, Φλοριάν Κλενκ.

Δήλωσε πως ο ένοπλος ήταν ο 20χρονος Κούρτιν Σ., που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην αυστριακή πρωτεύουσα και ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών επειδή ήταν ένας από τους 90 αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 20χρονος, είχε «αλβανικές ρίζες», όμως οι γονείς του κατάγονταν από τη Βόρεια Μακεδονία, έγραψε ο Κλενκ στο Twitter, χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφορίας αυτής. Η αστυνομία πίστευε πως δεν ήταν ικανός να σχεδιάσει επίθεση στη Βιέννη, πρόσθεσε ο Κλενκ.

Φωτογραφία του φερόμενου δράστη της επίθεσης, έδωσαν στη δημοσιότητα γερμανικά μέσα. Η φωτογραφία είναι από το Instagram από όπου ο δράστης φέρεται να είχε προαναγγείλλει την επίθεση, σύμφωνα με την Bild.
Σε κρίσιμη κατάσταση επτά θύματα της επίθεσης

Επτά θύματα της επίθεσης στη Βιέννη βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή τους κινδυνεύει, μετέδωσε σήμερα το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA επικαλούμενο εκπρόσωπο των υγειονομικών υπηρεσιών.

Συνολικά 17 θύματα της επίθεσης νοσηλεύονται, κυρίως με τραύματα από σφαίρες και κοψίματα, δήλωσε η εκπρόσωπος. Τα δέκα άτομα που φέρουν ελαφρότερα τραύματα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, πρόσθεσε.

Ενισχυμένοι είναι οι έλεγχοι στα σύνορα ανάμεσα στη Γερμανία και την Αυστρία ενώ διεξάγονται σημαντικές έρευνες για υπόπτους.

Αυτοί οι μεθοριακοί έλεγχοι θεωρούνται «τακτική προτεραιότητα» από την ομοσπονδιακή αστυνομία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας.