Skip to main content

Οι ένοικοι της Βίλας Καπαντζή και το μυστήριο ενός χρηματοκιβωτίου

Αντικείμενα που λειτουργούν σαν «χρονοκάψουλα» και προσφέρουν μια περιήγηση σε έναν ενίοτε αυστηρά προσωπικό «θησαυρό» μιας άλλης εποχής.

«Ερμητικά κλειστό, ξεχασμένο για περίπου εκατό χρόνια μέσα στην αποθήκη ενός παλιού αρχοντικού της Σύρου, ανοίχτηκε πριν από τρία χρόνια, χάρη στην περιέργεια ενός ανθρώπου, που από μικρό παιδί φλεγόταν να ανακαλύψει τους θησαυρούς που έκρυβε: του Άγι Τσουρού, η οικογένεια του οποίου είχε αγοράσει το αρχοντικό στις αρχές της δεκαετίας του 1960».

Αυτό είναι ένα μέρος της ιστορίας του χρηματοκιβωτίου από τη Σύρο, που παρουσιάζεται σε μια ξεχωριστή έκθεση η οποία ανοίγει τις πύλες της στην Βίλα Καπαντζή στη Θεσσαλονίκη από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μία εκ των δύο εκθέσεων που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης –στο πλαίσιο εορτασμού των 30 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας της Βίλας Καπαντζή ως Πολιτιστικού Κέντρου, από την αποκατάστασή της (το 1989 από την Εθνική Τράπεζα) μέχρι σήμερα.

Η δεύτερη έκθεση με τίτλο «Οι Ένοικοι» εξιστορεί την πορεία της Βίλα Καπαντζή από την εποχή που ήταν έπαυλη, μέχρι σήμερα που λειτουργεί ως Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

19 Σεπτεμβρίου έως και 17 Νοεμβρίου 2019

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τρίτη έως και Κυριακή: 10:30-18:00 (Δευτέρα κλειστά)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2310 295 170 &  2310 295 177

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό