Skip to main content

Βίλες πουλιούνται, εποχές αλλάζουν - Ποιες οι νέες εξελίξεις

Ενδεικτικό στοιχείο κι αυτό των ισορροπιών που μεταβάλλονται σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, επιχειρηματικά αλλά και πολιτικά.

Η μια μετά την άλλη, οι βίλες – ορόσημο της εποχής μετά την μεγάλη και ξέφρενη άνοδο του χρηματιστηρίου, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, αλλάζουν χέρια και μαζί αλλάζουν εποχή. Ενδεικτικό στοιχείο κι αυτό των ισορροπιών που μεταβάλλονται σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, επιχειρηματικά αλλά και πολιτικά. Τα παραδείγματα πάμπολλα, άλλα πολύ γνωστά και άλλα λιγότερο.

Μια ενδεικτική περίπτωση είναι αυτή της βίλας Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι, που άλλαξε χέρια έναντι 11,75 εκατ.ευρώ. Για την περίπτωση της και για το ποιος είναι ο νέος αγοραστής της λέγονται πολλά, ενώ υπάρχουν όντως και πολλά ερωτηματικά στην αγορά, σχετικά με το ποιος είναι ο πραγματικός αγοραστής της. Ημιεπισήμως είναι κάποιος Ελβετός κροίσος, ωστόσο ανεπισήμως εκφράζονται πολλές αμφιβολίες.

Μια λιγότερο γνωστή περίπτωση είναι αυτή που αφορά στη βίλα Σαραντόπουλου (εργολάβου, πρώην εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή»), στην ίδια περιοχή, που επίσης πουλήθηκε πρόσφατα, στην τιμή των 10 εκατ ευρώ! Αγοραστής; Ο Βασίλης Μηλιώνης της Energa, με τις γνωστές μεγάλες δικαστικές εκκρεμότητες. Η βίλα έχει πλειστηριασθεί (άγονα) μέχρι σήμερα τρεις φορές και θα πλειστηριάζονταν ξανά τον Ιούνιο για ένα χρέος της τάξης των 1,3 εκατ ευρώ. Με τη συναίνεση λοιπόν της πιστώτριας τράπεζας, πουλήθηκε.