Skip to main content

Βίντεο από τα άγρια επεισόδια μεταξύ Ελλήνων - Πακιστανών στην Κρήτη

Για τα χθεσινά επεισόδια συνελήφθησαν συνολικά 24 άτομα, 22 Πακιστανοί και 2 Έλληνες, όπως έκανε γνωστό η Ελληνική Αστυνομία.

Απίστευτες εικόνες από άγρια συμπλοκή Ελλήνων-Πακιστανών χθες στο Τυμπάκι της Κρήτης, σε προαύλιο χώρο επιχείρησης, έρχονται στη δημοσιότητα από κάμερας ασφαλείας.

Σύμφωνα με το e-kriti η κατάσταση στο Τυμπάκι παραμένει τεταμένη μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, οι τραυματίες παραμένουν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ενώ δήμαρχος Φαιστού και κάτοικοι ζητούν επιτακτικά πλέον την άμεση λήψη μέτρων ώστε όπως λένε να μην θρηνήσουμε θύματα.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς υπάρχει ο φόβος της αναζωπύρωσης ενώ φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι πήραν θέση για τα τεκταινόμενα που οδήγησαν στην αιματηρή σύγκρουση αλλοδαπών και ντόπιων.

Για τα χθεσινά επεισόδια συνελήφθησαν συνολικά 24 άτομα, 22 Πακιστανοί και 2 Έλληνες, όπως έκανε γνωστό η Ελληνική Αστυνομία.

Το ekriti παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του τυποποιητηρίου που δημοσιεύτηκε στο facebook και όπου φαίνονται τα σοβαρά επεισόδια αλλά και η αγριότητα με την οποία ξεκίνησαν οι συμπλοκές και συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα:


Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συνέλευση απαιτώντας εδώ και τώρα μέτρα ενώ είχαν συνάντηση και με τον κ. Νικολιδάκη για να του μεταφέρουν την απόφαση της συνέλευσης.

Ο δήμαρχος Φαιστού δεσμεύτηκε από αύριο να ξεκινήσει επαφές και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ κ.Καραμαλάκη και άλλους πολιτικούς παράγοντες για να τους εκθέσει τα προβλήματα διεξοδικά.

Τα προβλήματα είναι πολλά αφού και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί επεισόδια,χθες όμως το καζάνι που "έβραζε" το τελευταίο διάστημα έσκασε με αποτέλεσμα τη βίαιη συμπλοκή.

Οι δύο τραυματίες σύμφωνα με τον διοικητή του κ. Τερζάκη που μίλησε στο ekriti.gr εξακολουθούν να νοσηλεύονται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους ,ο 53χρονος με συντριπτικό κάταγμα αριστερού αντιβραχίονα και με χτυπήματα στο κεφάλι ο 47χρονος.

Το μήνυμα του Δημάρχου Φαιστού κ.Γρηγόρη Νικολιδάκη μέσω του ekriti είναι σαφές: «Δεν τίθεται ζήτημα ρατσισμού αλλά συνθηκών εργασίας και διαβίωσης για το πακιστανικό στοιχείο,θέλουμε ειρήνη αλλά παράλληλα με πολιτικούς τρόπους και να ενισχυθεί, άμεσα, η αστυνόμευση στην περιοχή».