Skip to main content

Βροχή τα χημικά στον Έβρο - Δείτε βίντεο από τα άγρια επεισόδια

Το απόγευμα της Κυριακής τουρκικές δυνάμεις έριξαν χημικά και δακρυγόνα και μετανάστες και πρόσφυγες προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη.

Άγρια επεισόδια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στον Έβρο, στα ελληνοτουρκικά σύνορα όταν τουρκικές δυνάμεις έριξαν χημικά και δακρυγόνα και μετανάστες και πρόσφυγες προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, εκτοξεύθηκε μεγάλος αριθμός χημικών προς τις ελληνικές δυνάμεις που φρουρούν τον συνοριακό φράχτη κοντά στο φυλάκιο των Καστανιών, στον Έβρο.

«Η συχνότητα, η κλίση και το βεληνεκές πολλών βολών καταδεικνύει πως εκτοξεύονται από βομβιδοβόλα ή ανάλογο εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους τα τουρκικά σώματα ασφαλείας», αναφέρουν οι ίδιες πηγές που έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τη ρίψη χημικών προς την ελληνική πλευρά αλλά και απο τις προσπάθειες συγκράτησης του φράχτη.

Οι κύκλοι της κυβέρνησης ααναφέρουν πως ακόμα έγιναν προσπάθειες «καταστροφής του συρματοπλέγματος του φράχτη, ακόμα και με χρήση εργαλείων, ενώ εντοπίστηκαν και άτομα με όργανα παρατήρησης και καταγραφής, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Τουρκίας να συνεχίσει την προπαγάνδα».

«Τουρκικά μέσα ενημέρωσης προβάλουν βίντεο με απολύμανση του καταυλισμού που έχει στηθεί από την τουρκική πλευρά των συνόρων. Οι κινήσεις της τουρκικής πλευράς γεννούν ερωτήματα για το εάν υπάρχουν κρούσματα του Covid-19 ανάμεσα στους μετανάστες ή εάν υπάρχει επαρκής μέριμνα για την προστασία τους από τις τουρκικές Αρχές», επισημαίνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.