Skip to main content

Βίντεο από την εκκένωση αμάχων από τη Μαριούπολη έδωσε στη δημοσιότητα το Κίεβο

Το βίντεο από τη Μαριούπολη κοινοποίησε στο λογαριασμό της στο Twitter η Εμινέ Ντζεπάρ, αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ουκραμίας.

Για «αναγκαστική εκκένωση αμάχων υπό τις κάννες πολυβόλων», από τη Μαριούπολη σε ρωσικό έδαφος, κατηγορεί το Κίεβο τη Ρωσία. Το βίντεο κοινοποίησε στο λογαριασμό της στο Twitter η Εμινέ Ντζεπάρ, αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ουκραμίας.

Στο βίντεο διακρίνονται οπλισμένοι Ρώσοι στρατιώτες.

«Οι Ρώσοι κατακτητές πραγματοποιούν αναγκαστική ‘’εκκένωση’’ αμάχων στο έδαφος της Ρωσίας υπό τις κάννες πολυβόλων. Ο κόσμος δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει το σημείο συγκέντρωσης και τα λεωφορεία» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ουκρανή αξιωματούχος.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να λάβει τέλος μόνο με "διπλωματικούς" τρόπους, δήλωσε στο μεταξύ σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς οι συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο βρίσκονται σε αδιέξοδο.

«Το τέλος (της σύγκρουσης) θα είναι διπλωματικό» είπε στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ICTV. Ο πόλεμος «θα είναι πολυαίμακτος, θα έχει μάχες, αλλά θα λάβει οριστικά τέλος μέσω της διπλωματίας».

«Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία θα λάβουν αποφασιστικά χώρα. Δεν ξέρω με ποια μορφή: με μεσολαβητές, χωρίς αυτούς, σε έναν διευρυμένο κύκλο, σε προεδρικό επίπεδο», είπε.