Skip to main content

Βίντεο από την επίθεση αναρχικών σε ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Η επίθεση κατά των αστυνομικών έγινε μετά την εκκένωση της κατάληψης Vancouver στα Εξάρχεια - Σε δύο ομάδες χωρίστηκαν οι αναρχικοί.

Βίντεο από την επίθεση αναρχικών σε διμοιρία των ΜΑΤ λίγο μετά την εκκένωση της κατάληψης Vancouver στις 2 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, indymedia.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρώτη ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Σπύρου Τρικούπη και Τοσίτσα και η δεύτερη επιτέθηκε επίσης στους αστυνομικούς όταν εκείνοι κυνήγησαν την πρώτη ομάδα.

 

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

Γύρω στις 15:30, μια ομάδα 30 αναρχικών χωριστήκαμε σε δύο γκρουπ (επίθεση και άμυνα) κι δράσαμε ως εξής:

1)Το πρώτο γκρουπ (επίθεση): επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ στην Τρικούπη/Τοσίτσα με μολότοφ και πέτρες.

2)Το δεύτερο γκρουπ (άμυνα): βοήθησε την επίθεση να πάει σε ασφαλές μέρος και αντεπιτέθηκε στους μπάτσους που κυνήγησε το πρώτο γκρουπ.

Μετά τις επιθέσεις οι αλληλέγγυες πόρτες κάποιων κτιρίων ήταν ανοιχτές για μας, οπότε ανεβήκαμε στις ταράτσες τους κι αρχίσαμε να πετάμε σίδερα, φωτιά και βαριά αντικείμενα στα κεφάλια των μπάτσων που μας κυνηγούσαν.

Όλοι/ες οι σύντροφοι/ισσες που συμμετείχαν στη δράση έφυγαν ασφαλείς απ' τα Εξάρχεια, αλλά πληροφορηθήκαμε ότι μπάτσοι συνέλαβαν τουλάχιστον δύο άσχετα άτομα και τα κατηγόρησαν γι' αυτή.

Η απάντηση μας στην εκκένωση της VANCOUVER πρέπει να είναι ξεκάθαρη στο κράτος:

1)Η απάντηση στην κρατική βία είναι η βία.

2)Η επανακατάληψη των εκκενωμένων καταλήψεων είναι μία απ' τις προτεραιότητές μας.

3)Οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι οι μπάτσοι να φύγουν απ' τις γειτονιές μας.

Επιπλέον, δίνουμε την αλληλεγγύη μας στις/στους αγων'ιστριες/ές στη Ροζάβα και στη Χιλή που δέχονται επίθεση απ' το τουρκικό και το χιλιανό κράτος.

Πριν από λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι αντιτρό στέκονται κάτω απ' το σπίτι συντρόφου και πως ασφαλήτες τον ακολουθούν στους δρόμους (το κείμενο του συντρόφου που εξηγεί την κατάστασή του: https://athens.indymedia.org/post/1600684/). Γίνεται ξεκάθαρο λοιπόν πως το κράτος φοβάται τους/τις αγωνιστές/ιες. Στεκόμαστε μαζί με τους/τις αγωνιστές/ιες που έχουν φυλακιστεί και που παρακολουθούνται απ' το κράτος.

'Οταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον.