Skip to main content

Βίντεο από την επίθεση με ρουκέτες έδωσε στη δημοσιότητα το Ιράν

Η ιρανική κρατική τηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη χθεσινή επίθεση του Ιράν με ρουκέτες σε αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ.

Βίντεο από την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε εχθές το βράδυ η Τεχεράνη στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ έδωσε στη δημοσιότητα η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Στο οπτικοακουστικό υλικό φαίνεται η λάμψη από τη στιγμή που η ρουκέτα σκάει στο έδαφος, ενώ ακούγεται η έκρηξη δύο συνολικά πυραύλων. Άτομα φωνάζουν την ώρα που η ρουκέτα πέφτει στο ιρακινό, όπως μεταδίδει η ιρανική τηλεόραση, έδαφος. Στη συνέχεια του βίντεο διακρίνονται οι ρουκέτες στον ουρανό.



Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύθηκαν πύραυλοι από το Ιράν και στόχευσαν τουλάχιστον δύο ιρακινές στρατιωτικές βάσεις που φιλοξενούσαν στρατιωτικό και συνασπιστικό προσωπικό των ΗΠΑ στην Αλ Άσαντ και το Άρμπιλ.

Η επίθεση έρχεται ημέρες μετά την επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ ότι σκότωσε τον Κασέμ Σουλεϊμανί, τον επικεφαλής της ελίτ του al-Quds. Οι Ιρανοί Επαναστατικοί Φρουροί ισχυρίζονται ότι η επίθεση ήταν αντίποινα «στο όνομα Σουλεϊμάνι» για το θάνατό του