Skip to main content

Βίντεο ντοκουμέντο από Έβρο: Επιχειρούν να περάσουν 60 μετανάστες στην Ελλάδα

Στο βίντεο διακρίνεται άτομο που φέρεται να είναι τούρκος στρατοχωροφύλακας που καθοδήγησε τους παράτυπους μετανάστες ώστε να μπουν στην Ελλάδα

Ένα βίντεο - ντοκουμέντο από την προσπάθεια Τούρκων διακινητών να περάσουν παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα, παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ.

Οι Έλληνες συνοριοφύλακες έχουν αυξήσει τις περιπολίες τους στις όχθες του ποταμού Έβρου, καθώς οι διακινητές το τελευταίο διάστημα -εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες, που επικρατούν ακόμα στην περιοχή- εντείνουν τις απόπειρες να περάσουν από παράνομα μονοπάτια παράτυπους μετανάστες.

Το ντοκουμέντο καταγράφηκε με θερμική κάμερα από ελληνική περίπολο συνοριοφυλάκων, στις όχθες του Έβρου. Σε αυτό διακρίνονται πάνω από 60 μεταναστές να προσπαθούν να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με το OPEN, στο βίντεο διακρίνεται άτομο που, σύμφωνα με την έρευνα των ελληνικών αρχών, φέρεται να είναι Τούρκος στρατοχωροφύλακας που καθοδήγησε τους μετανάστες στο μονοπάτι που πρέπει να πάρουν για να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: