Skip to main content

Βίντεο: Η πρωτοφανής ουρά για τα δωρεάν rapid test στη Θεσσαλονίκη από ψηλά

Δείτε σε βίντεο από drone την τεράστια ουρά που προκλήθηκε από τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν το τεστ του ΕΟΔΥ στην παραλία της πόλης

Δεν είχε προηγούμενο η ουρά που σχηματίστηκε σήμερα το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης από πολίτες που έσπευσαν να κάνουν το δωρεάν rapid test του ΕΟΔΥ.

Τις προηγούμενες ημέρες, ουρές είχαν σχηματιστεί και στην Κοζάνη και στις Σέρρες, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο η σημερινή εικόνα... δεν συγκρίνεται: εκατοντάδες Θεσσαλονικείς (τουλάχιστον 1.100 έως νωρίς το μεσημέρι) συνέρρευσαν -και εξακολουθούν να συρρέουν- στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ώστε να εξεταστούν από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ που θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τεστ, έως τις 8 το βράδυ. Κάποια στιγμή, μάλιστα, η ουρά που είχε σχηματιστεί έφτανε έως και το Μακεδονίας Παλλάς, δηλαδή αρκετές δεκάδες μέτρα μακριά από το σημείο που στήθηκε η ΚΟΜΥ.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από drone που επιμελήθηκε ο χρήστης του Facebook, Σάκης Γιούμπασης:

 

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία είναι αρκετά απλή: οι πολίτες δίνουν την ταυτότητα τους ή το ΑΜΚΑ τους, παίρνουν στα χέρια τους χαρτί προτεραιότητας για το τεστ, μπαίνουν με αυτό στις μονάδες και μόνον εφόσον είναι θετικοί ειδοποιούνται μέσω sms εντός δύο - τριών ωρών.

Στην πλειονότητά τους όσοι έχουν προσέλθει είναι νεαρής ηλικίας. Κάποιοι πολίτες προσέρχονται γιατί έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα ενώ κάποιοι άλλοι γιατί ανησυχούν για την υγεία τη δική τους και των συγγενών τους, καθώς έχουν στο περιβάλλον τους άτομα από ευπαθείς ομάδες.