Skip to main content

Βίντεο: Καρέ καρέ η δολοφονία κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού

Στο βίντεο που παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής, διακρίνεται το θύμα να περπατάει στον διάδρομο και να δέχεται επίθεση από δύο συγκρατούμενούς του.

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει το in.gr. ένα συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται η εν ψυχρώ δολοφονία ενός κρατουμένου τον περασμένο Ιανουάριο, στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Στο βίντεο που παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής, διακρίνεται το θύμα να περπατάει στον διάδρομο και να δέχεται επίθεση από δύο συγκρατούμενούς του.

Μάλιστα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν τα χτυπήματα, καθώς ο Αλβανός την ώρα που τρέχει να ξεφύγει εξακολουθεί να δέχεται μαχαιριές. Στο τέλος του βίντεο διάρκειας 0:37 δευτερολέπτων το θύμα βρίσκεται πάνω σε φορείο και μεταφέρεται στο νοσοκομείο των φυλακών.

Ένα οπτικό υλικό που καταγράφει και αναδεικνύει τη διαρκή ανομία και το χάος στην κεντρική φυλακή της χώρας, την ώρα που τους τελευταίους μήνες στον Κορυδαλλό έχουν σημειωθεί περίπου 10 αιματηρές συμπλοκές, 26 θάνατοι κρατουμένων από διάφορες αιτίες και δεκάδες τραυματισμοί.

Προσοχή, σκληρές εικόνες:

Το χρονικό της δολοφονίας

Tο αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην Ε’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου το θύμα είχε μεταφερθεί στις 14 Ιανουαρίου από τις φυλακές Χανίων.

Το θύμα ήταν ο Αλβανός Άλμπερτ Μπάκο, που για τα μάτια μιας χορεύτριας είχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ σε μπαρ στο Μικρολίμανο το Νοέμβριο του 2014, τραυματίζοντας 14 άτομα- τότε είχε γίνει γνωστός ως ο «μακελάρης του Μικρολίμανου».

Στις 14 Ιανουαρίου το πρωί έγινε η μεταγωγή του από τις φυλακές Χανίων όπου κρατείτο προκειμένου να δικαστεί στις 19 Ιανουαρίου ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στον Κορυδαλλό κρατήθηκε στο ίδιο κελί με τους συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου, στην πέμπτη πτέρυγα του Κορυδαλλού. Κάποια στιγμή, άγνωστο τι προηγήθηκε, ένας εκ των συγκρατουμένων του του επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι, ενώ και οι υπόλοιποι τον χτυπούσαν. Εκείνος στην προσπάθειά του να γλυτώσει άρχισε να τρέχει και κατάφερε να φτάσει στο ισόγειο λίγα μέτρα από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Οι υπόλοιποι τον καταδίωξαν και δεν σταμάτησαν να τον χτυπούν με το μαχαίρι, κατασφάζοντάς τον, μπροστά στα μάτια των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Εκ των δολοφόνων του Μπάκο είναι ένας εκ των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Ο Άλμπερτ Μπάκο, μαζί με έναν ακόμη κακοποιό, συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, υποστηρίζοντας ότι εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου που του είχε δώσει ο Αριστείδης Φλώρος από την υποθεση της HELLAS - Energa Power. Από την πλευρά ο Φλώρος υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν έδωσε τέτοια εντολή, αλλά εκβιάστηκε από τους δράστες να τους καταθέσει 5 εκατομμύρια ευρώ για να αναιρέσουν τις καταθέσεις τους και να πουν την αλήθεια.