Skip to main content

Χίος: Επεισοδιακή αποχώρηση των ΜΑΤ με ξύλο, βρισιές, σπασμένα αμάξια

Σύμφωνα με τοπικό μέσο, λίγο πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ κινήθηκαν εναντίον ομάδας ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι

Αστυνομική αυθαιρεσία και βία καταγγέλλουν πολίτες της Χίου, την ώρα που οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχωρούσαν το μεσημέρι από το νησί, μετά από κυβερνητική εντολή.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα, politischios.gr, λίγο πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», οι δυνάμεις των ΜΑΤ κινήθηκαν εναντίον ομάδας 15 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον λιμένα Μεστών.

Σε οπτικοακουστικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα διακρίνονται δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα, φορώντας κράνη και κρατώντας γκλομπ να έρχονται σε αντιπαράθεση με ομάδα πολιτών που βρίσκεται πίσω από περίφραξη στο λιμάνι της Χίου.

Στο βίντεο φαίνεται μερίδα αστυνομικών με πολιτικά να πετάει πέτρες και να κάνει χειρονομίες προς τους πολίτες, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, αλλά και να εκτοξεύουν χημικά. Σε άλλο σημείο φαίνεται να πηδούν την περίφραξη για να προσεγγίσουν τους πολίτες.

Ένας αστυνομικός φαίνεται να σπάει τα τζάμια σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σε ερασιτεχνικό βίντεο, διακρίνονται άνδρες των ΜΑΤ με πολιτικά ρούχα να χτυπούν δύο κατοίκους, αφού τους έχουν ήδη ακινητοποιήσει.