Skip to main content

Βίντεο με λαγοκέφαλους που έχουν κατακλύσει θάλασσα στη Ρόδο - «Τραγική η κατάσταση»

Με λαγοκέφαλους γέμισε θάλασσα στη Ρόδο, ενώ παρόμοιο φαινόμενο καταγράφεται και σε Κάλυμνο και Κω - Εξαιρετικά δηλητηριώδης ψάρι όταν φαγωθεί.

Με λαγοκέφαλους, ψάρια άκρως επικίνδυνα καθώς είναι εξαιρετικά δηλητηριώδη όταν φαγωθούν, έχoυν γεμίσει οι θάλασσες στη Ρόδο.

Βίντεο που δημοσίευσε το Fishing in Greece στο TikTok δείχνει τα μεγάλα αυτά ψάρια να έχουν κατακλύσει τη θάλασσα. «Είναι τραγική η κατάσταση στη Ρόδο», σημειώνεται στη δημοσίευση.

Το εν λόγω ψάρι έχει κάνει την εμφάνισή του και σε άλλα νησιά της χώρας, όπως η Κως και η Κάλυμνος και προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο, ιδίως για τους ψαράδες του νησιού.

Παρόμοια με άλλα ψάρια φούσκα, ο ασημένιος λαγοκέφαλος είναι εξαιρετικά δηλητηριώδης όταν φαγωθεί καθώς περιέχει τετροδοτοξίνη στις ωοθήκες του και σε μικρότερο βαθμό το δέρμα, τους μύες και το συκώτι του, η οποία τον προστατεύει από τους θηρευτές. Γίνεται τοξικό αφού τρώει βακτήρια που περιέχουν τη τοξίνη. Αυτή η θανατηφόρα ουσία προκαλεί παράλυση των μυών, η οποία μπορεί να προκαλέσει στα θύματα διακοπή της αναπνοής ή καρδιακή ανεπάρκεια. Θανατηφόρες λήψεις αυτής της τοξίνης έχουν παρουσιαστεί στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.

@fishingingreece Τραγική η κατάσταση στη Ρόδο, έχει γεμίσει η #θαλασσα τοξικά #λαγοκέφαλα... #Ψάρεμα ♬ original sound - Fishing in Greece