Skip to main content

Βίντεο-ντοκουμένο από NYT: Ιρανικός πύραυλος χτυπά το ουκρανικό Boeing

Στο βίντεο φαίνεται μια μικρή έκρηξη να σημειώνεται όταν ο πύραυλος χτυπάει το ουκρανικό αεροπλάνο, το οποίο ωστόσο δεν εξερράγη.

Βίντεο που φέρεται να απεικονίζει τη στιγμή που πύραυλος του Ιράν χτυπά το ουκρανικό Boeing 737, το οποίο κατόπιν συνετρίβη κοντά στο αερεδρόμιο της Τεχεράνης, «ανέβασαν» απόψε στην ιστοσελίδα τους οι New York Times.

Το βίντεο, όπως επιβεβαιώνουν οι ΝΥΤ, δείχνει έναν ιρανικό πύραυλο να χτυπά ένα αεροπλάνο στον ουρανό της Παράντ, κοντά στο αεροδρόμιο της ιρανικής πρωτεύουσας, Τεχεράνης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για το σημείο, στο οποίο το ουκρανικό αεροσκάφος με τους 176 επιβαίνοντες σταμάτησε να μεταδίδει το σήμα του, πριν συντριβεί.



Στο βίντεο φαίνεται μια μικρή έκρηξη να σημειώνεται όταν ο πύραυλος χτυπάει το αεροπλάνο, το οποίο ωστόσο δεν εξερράγη. Το τζετ συνέχισε να πετάει για μερικά λεπτά και έκανε στροφή προς το αεροδρόμιο, όπως γράφουν οι Times της Νέας Υόρκης.

Το αεροπλάνο πέταξε πάνω από το αεροδρόμιο, τυλιγμένο στις φλόγες, πριν εκραγεί και συντριβεί στο έδαφος, σκοτώνοντας ακαριαία και τους 176 επιβαίνοντες.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό πώς τα πλάνα αυτά περιήλθαν στην κατοχή της εφημερίδας.

Νωρίτερα, για πιθανή κατάρριψη του Boeing 737-800 της Ukrainian International Airlines στην Τεχεράνη από ιρανικό πύραυλο είχαν κάνει λόγο Αμερικανοί αξιωματούχοι των Μυστικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με το Reuters.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, εντοπίστηκαν τα ίχνη εκτόξευσης δύο πυραύλων επιφανείας - αέρος του ιρανικού στρατού, λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους της ουκρανικής αεροπορικής εταιρείας, που είχε προορισμό το Κίεβο και μετέφερε κυρίως Ιρανούς και Ιρανοκαναδούς.