Skip to main content

Βίντεο: Προειδοποιητικά πυρά από άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο

Δείτε δύο βίντεο-ντοκουμέντα από τις ριπές στον αέρα που έριξαν άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων σε διάφορα σημεία κατά μήκος των συνόρων, στον Έβρο

Προειδοποιητικά πυρά σε αρκετές περιπτώσεις έβαλαν οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο, με σκοπό να απωθήσουν τις ομάδες προσφύγων και μεταναστών που αποπειρώνται να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Η κατάσταση στις Καστανιές του Εβρου είναι έκρυθμη, μετά την προκλητική στάση του Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα, με χιλιάδες συγκεντρωμένους μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν τον φράχτη και να πετούν πέτρες, ξύλα και ό,τι άλλο βρίσκουν μπροστά τους στους Έλληνες αστυνομικούς.

Στα βίντεο που ακολουθούν απεικονίζονται Έλληνες στρατιωτικοί να κάνουν χρήση προειδοποιητικών πυρών στον αέρα για να εμποδίσουν τους μετανάστες να περάσουν στον ελλαδικό χώρο, σε διάφορα σημεία κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, πάνω από 13.000 άτομα βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα και περιμένουν να περάσουν στη χώρα μας.