Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Βίντεο-σοκ: Καταγγελίες ότι άνδρας δηλητηριάζει αδέσποτα

Σε βίντεο που ανέβασε ο άνδρας στο Youtube ισχυρίζεται πως ρίχνει φόλες σε αδέσποτα - Στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το υλικό.

Αποτροπιασμό και έντονη ανησυχία στη φιλοζωική κοινότητα του δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει σοκαριστικό βίντεο, το οποίο ξεπερνά κάθε λογική, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από χρήστη της πλατφόρμας Youtube.

Ένας άντρας, που αναφέρει πως είναι Ρώσος και ονομάζεται Βλαντ, βιντεοσκοπεί τον εαυτό του την ώρα που, όπως λέει ο ίδιος, βάζει φόλες σε αδέσποτα σκυλιά. Στο μονταρισμένο βίντεο φαίνεται αρχικά μία αγέλη σκύλων και ο άντρας που δείχνει τον χώρο όπου κοιμούνται τα ζώα. Στη συνέχεια διακρίνεται να βάζει φαγητό σε μπολάκια που υπήρχαν στον χώρο, ενώ το βίντεο στη συνέχεια δείχνει έναν σκύλο ο οποίος υποφέρει λόγω δηλητηρίασης από φόλα. Σε ενσωματωμένο σχόλιό του στο βίντεο, ο άνδρας αναφέρει μάρκες από φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται από δράστες για τη δηλητηρίαση ζώων. Το υλικό έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα του Youtube στις 22 Μαρτίου.

Η Voria.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου «Σείριος» της περιοχής, Μαρία Μαρκογιαννοπούλου, η οποία ανέφερε πως έχει γνωστοποιήσει το θέμα στο τμήμα ασφάλειας Νέων Επιβατών και στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενώ έχει κάνει αναφορά και στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το βίντεο αλλά και σελίδες του άνδρα έχουν ήδη τεθεί στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως λέει η κ. Μαρκογιαννοπούλου, ο χώρος που δείχνει ο άνδρας είναι στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, ωστόσο διατηρεί τις επιφυλάξεις της για τις ενέργειες του φερόμενου Ρώσου. «Θέλουμε να δούμε κατά πόσο είναι αληθινό το περιστατικό. Υπάρχουν κάποια περίεργα πράγματα στο βίντεο. Τα σκυλιά τα ξέρουμε και όπως καταλαβαίνουμε από τη συμπεριφορά τους φαίνεται να τον ξέρουν». Η πρόεδρος του σωματείου σημειώνει πως υπάρχει περίπτωση ο άνδρας να το κάνει επίτηδες «προκειμένου να τραβήξει τα βλέμματα και να κερδίσει χρήματα».

Αναφορικά με τον σκύλο που διακρίνεται να είναι δηλητηριασμένος, επιβεβαιώνει πως ένα ζώο αντιδρά με αυτό τον τρόπο σε φόλες, ωστόσο, όπως τονίζει, δεν έχει βρεθεί κάποιο ζώο νεκρό μέχρι στιγμής στην περιοχή. «Είναι τέτοια η διαστροφή που και να το σκότωνε, δεν ξέρουμε αν θα το παρατούσε εκεί πέρα» προσθέτει. Περίεργες κινήσεις όμως έχει διαπιστώσει στον χώρο, καθώς πριν από λίγο καιρό, φιλόζωοι είχαν μεταφέρει εντός του χώρου μία γάτα με νεογέννητα γατάκια και είχαν κλειδώσει την εξωτερική και εσωτερική πόρτα με λουκέτο για να τα προστατέψουν. «Κάποιος μπήκε από το παράθυρο, έσπασε τα λουκέτα, πήρε τα μωρά, ενώ τη μάνα την άφησε να φύγει. Τα γατάκια ήταν περίπου 15 ημερών, οπότε εκτιμούμε πως δεν θα τα έχουν καταφέρει» λέει η ίδια.

Δείτε το επίμαχο βίντεο - ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ