Skip to main content

Βίντεο-σοκ: Μαθητής τραμπουκίζει καθηγήτρια στη Θεσσαλονίκη

Ο μαθητής ωρύεται και με πολύ επιθετικό και βίαιο τρόπο, απειλεί την καθηγήτρια για μια απουσία σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης. Δείτε το σοκαριστικό βίντεο.

Σοκάρει βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, το οποίο σχολίασε μέσω της προσωπικής της σελίδας και η υπουργός Παιδείας, που δείχνει μαθητή να τραμπουκίζει άγρια καθηγήτρια στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου εκείνη να του σβήσει μία απουσία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, στον ΑΝΤ1, το περιστατικό έλαβε χώρα σε ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης, πριν από έναν χρόνο.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο ο μαθητής ωρύεται και με πολύ επιθετικό και βίαιο τρόπο, απειλεί την καθηγήτρια, ενώ ένας άλλος μαθητής, «παίζει» ακριβώς πίσω της.

H καθηγήτρια, ωστόσο, παρά το επιθετικό ύφος του μαθητή, τον παρακολουθεί ψύχραιμη.

Όπως είπε ο κ. Κόπτσης, το σχολείο προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ο μαθητής έχει αποβληθεί.

Εκείνο που διερευνάται είναι ποιος ανήρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο και αυτό γίνεται με τη συνδρομή του αστυνομικής διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κεραμέως: Περιστατικά βίας δεν έχουν θέση στα σχολεία

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κινητοποιήθηκε άμεσα και ζήτησε την διερεύνηση του περιστατικού που έχει προκαλέσει σοκ στην εκπαιδευτική κοινότητα με την εικόνα μαθητή να απειλεί καθηγήτρια. Η υπουργός με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε:

«Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας. Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας, διερευνάται ήδη αρμοδίως, ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του. Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει».