Skip to main content

Βίντεο:Η βόλτα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και η... Champs-Élysées στην Αγγελάκη

Δείτε σε βίντεο την περιήγηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και την ενημέρωση για την ανάπλαση - Η ατάκα για όσους έχουν ακίνητα πέριξ της Έκθεσης

Στους χώρους της ΔΕΘ περιηγήθηκε αμέσως μετά τις δηλώσεις του ενώπιον της διοίκησης του εκθεσιακού φορέα, υπουργών και αυτοδιοικητικών της πόλης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ενημερώθηκε για τα σχέδια ανάπλασης.

Τον πρωθυπουργό ξενάγησαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης, ενώ στη μίνι-βόλτα τον συνόδευαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, η διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, καθώς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στον χώρο της ΔΕΘ, από το Διοικητήριο μέχρι το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου τα μέλη του ΔΣ της Έκθεσης του παρουσίασαν επί τόπου το σχέδιο ανάπλασης.

Η... Champs-Élysées στην Αγγελάκη και η αξία της γης

Μάλιστα, κατά την επεξήγηση του σχεδίου ανάπλασης στον πρωθυπουργό, ο κ. Ποζρικίδης στάθηκε ιδιαίτερα στη δρομολογούμενη μεταμόρφωση της οδού Αγγελάκη μέσω της παρέμβασης, χαρακτηρίζοντάς τη «μπούλεβαρντ (λεωφόρο)», με την ενσωμάτωση ενός μεγάλου αριθμού καταστημάτων στην αγκαλιά της νέας ΔΕΘ, ενώ ο κ. Τζήκας έσπευσε να προσθέσει χαρακτηριστικά ότι από τις γενικές παρουσιάσεις προκύπτει ότι «θα είναι σαν τη Champs-Élysées» (σ.σ. τη διάσημη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι).

«Εδώ είναι η αξία της γης!», είπε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής, προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκόμενων.

Δείτε το βίντεο με την ξενάγηση του Κ. Μητσοτάκη και τη χαρακτηριστική ατάκα στο τέλος: