Skip to main content

Βιωματικές δράσεις και προβολές σε εκδήλωση για τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Η εκδήλωση πραγματοποιείται τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 10:00 - 14:00 και 16:00 - 20:00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ενόψει της Παγκόσμια Ημέρας ΑμεΑ.

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των αναπήρων καθώς και τις δυσκολίες αλλά και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με οπτική αναπηρία στην καθημερινότητά τους πραγματοποιείται τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 10:00 - 14:00 και 16:00 - 20:00, στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στόχος της εκδήλωσης, που γίνεται εν όψει της 3ης Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού της πόλης, μέσω προβολών DVD, διάθεσης ενημερωτικού υλικού και βιωματικών δράσεων, για την καθημερινότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία. 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν επίση διάφορες βιωματικές δράσεις, σχετικά με τις Τεχνικές Βλέποντος Οδηγού και παρουσίαση τεχνικών συνοδείας. Παρουσίαση της γραφής Τυφλών Braille και Δράσεις με Προσομοιωτή Σκύλου Οδηγού – Dog Sim. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν διαδρομές με Εκπαιδευόμενο ή Εκπαιδευμένο Σκύλο Οδηγό).

 Παράλληλα, το απόγευμα θα υπάρξει και μουσικοψυχαγωγικό πρόγραμμα από το τμήμα παραδοσιακής μουσικής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης και με τη συμβολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Σ.Α.μεΑ), του Κ.Ε.Α.Τ, της ΑΜΚΕ Πρωτοπορία, του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ) και του Κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος».