Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ: ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΕΣΧΗΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Κατά τον ΣΒΕ, θα υποβοηθήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγικών επιχειρήσεων

Με σημερινή του παρέμβαση προς την υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ζητά τη νομοθέτηση της μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από 15% στο 10%, για τη χρήση του 2018.

Με την υλοποίηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας, σύμφωνα με τον ΣΒΕ, οι κερδοφόρες επιχειρήσεις που θα δουν τη ρευστότητά τους να αυξάνεται, «με βεβαιότητα θα επανεπενδύσουν τα κέρδη τους είτε στο άνοιγμα νέων – διεθνών αγορών είτε για την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων».

Συνεπώς, αναφέρει ο Σύνδεσμος, η συγκεκριμένη μείωση αποτελεί θετική απόφαση, που θα υποβοηθήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ιδιωτικών, και ιδιαίτερα των παραγωγικών, επιχειρήσεων.

Ο ΣΒΕ υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη μείωση υπάρχει ως πρόβλεψη στο κείμενο του προϋπολογισμού για το 2019, ενώ έχει εξαγγελθεί εδώ και καιρό από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ