Skip to main content

Συγκλονιστικό βίντεο από τη Βηρυτό - Καταστροφές στη μισή πόλη!

Οι ζημιές μπορεί να ανέρχονται από τρία έως πέντε δισ. δολάρια εκτίμησε ο κυβερνήτης της Βηρυτού - Διαφανή έρευνα υπόσχεται ο πρόεδρος της χώρας.

Έως 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς στέγη στη Βηρυτό μετά τις εκρήξεις που συγκλόνισαν το λιμάνι, δήλωσε ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας Μαρουάν Αμπούντ, εκτιμώντας πως το κόστος των ζημιών θα ξεπεράσει τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

«Έκανα μια περιοδεία στη Βηρυτό, οι ζημιές μπορεί να ανέρχονται από τρία έως πέντε δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αναμένει την εκτίμηση των ειδικών και των μηχανικών. «Σχεδόν το 50% της Βηρυτού έχει καταστραφεί ή έχει υποστεί ζημιές» εκτίμησε, με 250.000 έως 300.000 ανθρώπους να έχουν μείνει άστεγοι.

Συγκλονιστικό βίντεο του Guardian με λήψη drone αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε ότι έρευνα στην ισχυρή έκρηξη που συντάραξε τη Βηρυτό θα αποκαλύψει το συντομότερο δυνατόν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή συνέβη και ότι θα αποτελέσματά της θα αποκαλυφθούν με διαφάνεια.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Μισέλ Αούν έκανε επίσης έκκληση σε άλλα κράτη για να επισπεύσουν την αποστολή βοήθειας στον Λίβανο, που ήδη βρίσκεται αντιμέτωπος με οικονομική κατάρρευση.

Ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, πάνω από 100 νεκροί και πάνω από 4.000 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός.