Skip to main content

Vitalia: Ανοίγουν οι πόρτες για Έλληνες γιατρούς στη Γαλλία

Για δεύτερη φορά ο γαλλικός ιδιωτικός όμιλος Υγείας Vitalia, ανοίγει τις πόρτες και προσφέρει εργασία σε Έλληνες ειδικευμένους γιατρούς.

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, ο γαλλικός ιδιωτικός όμιλος Υγείας Vitalia, ανοίγει τις πόρτες και προσφέρει εργασία σε Έλληνες ειδικευμένους γιατρούς, στις 42 κλινικές που διαθέτει σε όλη τη Γαλλία.

Εκπρόσωπος της Vitalia, ήρθε για το σκοπό αυτό στη Θεσσαλονίκη, για να παρουσιάσει τις επαγγελματικές προοπτικές που διανοίγονται για τους Έλληνες γιατρούς στον μεγάλο αυτό γαλλικό όμιλο. Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος προσπαθεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες των μελών του για επαγγελματική αποκατάσταση, συνεργαζόμενος με αντίστοιχους φορείς άλλων ευρωπαϊκών κρατών,  οργανώνει για αύριο Πέμπτη, στις 19:30 στο ξενοδοχείο Electra Palace, σχετική εκδήλωση ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Όπως τονίσθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της διοίκησης του ΙΣΘ, στην οποία παρούσα ήταν και η εκπρόσωπος της Vitalia κ. Σ. Σαρλέ, ο γαλλικός όμιλος προσφέρει εργασία σε Έλληνες(και όχι μόνον) γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με μεγαλύτερη ζήτηση να υπάρχει για χειρουργούς και αναισθησιολόγους.

Οι Έλληνες γιατροί, είτε νοσοκομειακοί, είτε ιδιώτες, αντιμετωπίζουν πλέον τόσο άσχημες συνθήκες εργασίας και αμοιβών στη χώρα μας, ώστε πολλοί αποφασίζουν να εργαστούν στο εξωτερικό. «Οι συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα είναι "άθλιες", είπε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος Α΄ του ΙΣΘ Mαρία Χατζηδημητρίου. Στα νοσοκομεία οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα είναι τεράστιες ενώ το κράτος έχει... ξεχάσει να καταβάλλει τις εφημερίες. Στον ιδιωτικό τομέα,  από το 2012 που συστάθηκε ο ΕΟΠΥΥ, οι μειώσεις στις αμοιβές των γιατρών, τα "κουρέματα"  στις αποζημιώσεις που περάσανε με τα γνωστά claw back και rebate και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, έχουν κάνει την κατάσταση εξαιρετικά κακή για τους συναδέλφους».

Έτσι, μετά την αγορά της Γερμανίας, έχει ανοίξει και η αγορά της Γαλλίας για τους Έλληνες γιατρούς και ήδη 20 γιατροί της Θεσσαλονίκης, την τελευταία διετία απασχολούνται σε κλινικές της Vitalia.

Μάλιστα ο ΙΣΘ πέτυχε, να αναλάβει η Vitalia το κόστος εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας ή βελτίωσης του επιπέδου γλωσσομάθειας των Ελλήνων γιατρών που θέλουν να εργαστούν στον όμιλο.

Η Vitalia, όπως άλλωστε και άλλοι όμιλοι και φορείς Υγείας ανεπτυγμένων χωρών, θεωρούν ότι το επίπεδο γνώσεων και εκπαίδευσης των Ελλήνων γιατρών είναι πολύ υψηλό, ενώ η συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρεται να τους μετεκπαιδεύσει και σε νέες τεχνικές εφ΄ όσον υπάρξει ανάγκη.

Σε ό,τι αφορά στις αμοιβές, αυτές κυμαίνονται ανάλογα με την ειδικότητα του γιατρού, τα χρόνια εμπειρίας και τη θέση που θα αναλάβει αλλά κατά κανόνα είναι υψηλότερες από ό,τι στην Ελλάδα.