Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΒΙΤΣΑΣ: ΗΡΩΙΔΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Η ΜΑΡΙΤΣΑ ΜΑΥΡΑΠΙΔΟΥ

Ο κ. Βίτσας μιλά για έναν άνθρωπο «που ενσάρκωσε τις αξίες και τα ιδανικά που βρίσκονται βαθιά ριζωμένα στην ψυχή του Έλληνα».

Για μια ηρωίδα της ζωής κάνει λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας  αναφερόμενος στην απώλεια της Μυτιλινιάς Μαρίτσας Μαυραπίδου που είχε γίνει γνωστή παγκοσμίως από τη φωτογραφία στην οποία φρόντιζε ένα προσφυγόπουλο.

Ο κ. Βίτσας μιλά για έναν άνθρωπο «που ενσάρκωσε τις αξίες και τα ιδανικά που βρίσκονται βαθιά ριζωμένα στην ψυχή του Έλληνα».

«Εκείνη η φωτογραφία που φροντίζει το μικρό προσφυγόπουλο, μαζί με τις συντοπίτισσές της, θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας και θα μάς υπενθυμίζει πάντα πως ο μόνος δρόμος είναι αυτός της ανθρωπιάς.

Η ηρωίδα της αλληλεγγύης Μαρίτσα Μαυραπίδου, έγινε σύμβολο για τον ελληνικό Λαό, φωτεινό παράδειγμα και έμπνευση για όλους εμάς που πιστεύουμε πως συνεχίζουμε το έργο της.

Η αυθόρμητη και ανιδιοτελής προσφορά της έδωσε κουράγιο και δύναμη σε πολλούς, ενώ ταυτόχρονα δίδαξε στην Ευρώπη και στον κόσμο ποιο είναι το πραγματικό περιεχόμενο της έννοιας του ανθρωπισμού.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η γλυκιά της ανάμνηση θα μάς συντροφεύει για πάντα.», καταλήγει ο κ. Βίτσας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ