Skip to main content

Η Vivestia σου δείχνει το κατάλυμα που θες να μείνεις μέσω εικονικής πραγματικότητας (vid)

Η Vivestia είναι μια πλατφόρμα κρατήσεων για πολυτελή καταλύματα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης.

Ποιος δεν έχει απογοητευτεί έστω μια φορά και δεν έχει χαλάσει η διάθεσή του σε ένα ταξίδι όταν, με το που γύρισε το κλειδί ενός καταλύματος, κατάλαβε πως οι φωτογραφίες που είχε δει δεν αποτύπωσαν σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα;

Την απάντηση στην ερώτηση αλλά και τη λύση στην απογοήτευση αυτό δίνει εδώ και λίγο καιρό μία start up, η Vivestia, η οποία και προέβαλε την πρωτοβουλία της στο πλαίσιο της έκθεσης Hotelia που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες στη ΔΕΘ.

Η Vivestia είναι μια πλατφόρμα κρατήσεων για πολυτελή καταλύματα όπου, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να «περπατήσουν και να περιηγηθούν» στο κατάλυμα, χρησιμοποιώντας τη συσκευή ή τα VR γυαλιά τους, από τον καναπέ τους.

Η start up συνδυάζει την τεχνολογία με τον τουρισμό και έχει αναλάβει να προβάλλει τις πολυτελείς βίλες και τα ξενοδοχεία που έχει προσθέσει στην πλατφόρμα της αλλά και το yachting με έναν διαφορετικό τρόπο θέλοντας να αλλάξει άρδην τον τρόπο που ο επισκέπτης κλείνει το κατάλυμά του.

«Ο σκοπός μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε καταλύματα αξιοποιώντας την τεχνολογία. Φεύγουμε από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που πολλές φορές παραπλανούν τον πελάτη και δίνουμε μια αντικειμενική εικόνα του καταλύματος, που στη συνέχεια μπορεί να κλείσει», είπε ο ιδρυτής της πλατφόρμας και CEO, Γιώργος Κονταξής.

Η εταιρεία προβάλει στην πλατφόρμα της πάνω από 800 δωμάτια καταλυμάτων ανά την Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη συνεργάζεται με ένα κατάλυμα στην Περαία, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να συνεργάζεται με ξενοδοχειακό όμιλο, με ξενοδοχεία και βίλες, σε Νικητή, Ακτή Ελιάς και Όρμο Παναγιάς στη Χαλκιδική.

Η εταιρεία ξεκίνησε ως ιδέα πριν από δύο χρόνια αλλά τρέχει εδώ και περίπου ένα εξάμηνο με επισκέπτες από όλον τον κόσμο να κάνουν μία βόλτα στο site της.

Η Vivestia έχει πραγματοποιήσει την ψηφιακή απεικόνιση του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, ενώ έχει ολοκληρώσει και αυτή του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και αρκετών ακόμα μουσείων της χώρας. «Παιδιά στις παραμεθόριες περιοχές θα μπορούν με έναν υπολογιστή να περπατήσουν μέσα στους διαδρόμους των μουσείων της χώρας που θα τους ήταν δύσκολο υπό άλλες συνθήκες να τα επισκεφτούν» αναφέρει ο κ. Κονταξής.