Skip to main content

Βόλεϊ: Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό

Για να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου, ο Δικέφαλος του Βορρά θα πρέπει να κάνει το πρώτο break σήμερα στο κλειστό του Ρέντη

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ (18:30) στο κλειστό του Ρέντη για τον τρίτο τελικό της Volley League και με νίκη κατακτά το φετινό πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος του Βορρά, από την άλλη, θέλει να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός μετά τις δύο νίκες στους ισάριθμους πρώτους τελικούς με 3-0 και 3-1 σετ βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του 29ου τίτλου στην ιστορία του και θα επιχειρήσει να πετύχει για 10η φορά στην ιστορία το απόλυτο 3-0 στις νίκες.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δήλωσε στο olympiacossfp.gr: «Έχουμε κάνει δυο καλά βήματα μέχρι στιγμής, αλλά μέχρι να κάνουμε το τρίτο, πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και απόλυτα αφοσιωμένοι στο επόμενο παιχνίδι. Αύριο θα χρειαστούμε πολλά πράγματα, την πλήρη συγκέντρωσή μας σαν ομάδα και να παίξουμε μαζί με τους οπαδούς μας. Όλα τα παιχνίδια έχουν δύσκολες καταστάσεις, και σε αυτές τις στιγμές οι φίλαθλοι μας θα πρέπει να παίξουν μαζί μας».

Ο ΠΑΟΚ μετά τις δύο ήττες που είχε στους πρώτους αγώνες παίζει με την πλάτη στον τοίχο και ξέρει πως δεν έχει άλλη ευκαιρία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από το να πάρει τη νίκη. Να σημειωθεί πως ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ανατραπεί προβάδισμα νικών από 2-0 και ο ΠΑΟΚ καλείται να πετύχει έναν άθλο και να γράψει ιστορία.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιούρι Φιλίποφ είπε: «Ο αγώνας είναι μονόδρομος για μας. Δεν έχουμε άλλη ευκαιρία. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στους πρώτους αγώνες. Θέλω πρώτα να απελευθερωθούμε στο παιχνίδι μας και εφόσον κρατήσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα αλλά εάν κάνουμε μία νίκη θα αλλάξουν όλα».

Από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 65 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 50-15. Ο Ολυμπιακός έχει σερί 9-0 νίκες στο πρωτάθλημα αλλά ο ΠΑΟΚ έχει δύο σερί νίκες σε ημιτελικούς κυπέλλου. Επίσης στο παρελθόν έχουν γίνει 13 τελικοί πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 7-6.

3ος τελικός: Δευτέρα 6 Μαΐου, 18.30 (EΡΤ Sports): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ. Γυμναστήριο: «Μελίνα Μερκούρη»

O τίτλος θα κριθεί στις 3 νίκες. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 2-0.

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Κουτσούλας.

Αναπληρωματικός: Ονόπας.

Παρατηρητής: Ιορδανίδης.

Κομισάριος: Βασιλειάδης.

Επόπτες: Αντωνόπουλος, Νικάκης, Τόλιος, Διαμαντής.

Γραμματεία: Θεοδωρίδου, Μπίτσικα.

Video Check: Σε όλους τους τελικούς υπάρχει το σύστημα Video Check.