Skip to main content

Βολές ΟΑΣΘ σε «Ηρακλή»: Δώστε πίσω όσα πήρατε χωρίς να δικαιούστε

Σε απάντηση προς τον Συνεταιρισμό, η διοίκηση του ΟΑΣΘ τονίζει πως είναι «διοίκηση εκκαθάρισης» και οφείλει να διακριβώσει το τίμημα των ενοικιάσεων

Αιχμηρή απάντηση στην ανακοίνωση του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «Ηρακλής» αναφορικά με την αποζημίωση ύψους άνω των 85 εκατ. ευρώ που ζητεί από τον Συνεταιρισμό ο ΟΑΣΘ δίνει η διοίκηση του Οργανισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δώστε πίσω όσα πήρατε χωρίς να τα δικαιούστε».

Ο ΟΑΣΘ επαναλαμβάνει ότι η σημερινή διοίκησή του είναι «διοίκηση εκκαθάρισης» και ως εκ τούτου ο εκκαθαριστής οφείλει να διακριβώσει αν το τίμημα των ενοικίων των αμαξοστασίων και των κτηρίων από τον Συνεταιρισμό προς τον Οργανισμό ήταν εύλογο ή όχι. Παράλληλα, επισημαίνει πως «οι μέτοχοι του "Ηρακλή" είναι και μέτοχοι του ΟΑΣΘ» και τους κατηγορεί πως «έπαιρναν επιχειρηματικό κέρδος από κρατική επιχορήγηση».

«Η λύση είναι απλή και βρίσκεται στο περιεχόμενο της προσφυγής που κάναμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογραμμίζεται στην απάντηση της διοίκησης του ΟΑΣΘ, η οποία καταλήγει: «Η εκκαθάριση θα συνεχιστεί, να είστε βέβαιοι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ:

Δώστε πίσω όσα πήρατε χωρίς να τα δικαιούστε

Από τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «Ηρακλής» υπήρξε ανακοίνωση για τις προσφυγές που έγιναν  από τη σημερινή Διοίκηση του ΟΑΣΘ αφενός στην ελληνική Δικαιοσύνη και αφετέρου στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι προσφυγές αφορούν 76 εκατομμύρια για υπέρογκες κρατικές επιδοτήσεις, τις οποίες έπαιρναν οι πρώην  μέτοχοι του ΟΑΣΘ και περίπου 11 εκατομμύρια για καταφανώς υπέρογκα ενοίκια τα οποία κατέβαλλε από το 2003 μέχρι το 2016 ο ΟΑΣΘ προς τον «Ηρακλή».

Αρχικά θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και να επισημάνουμε ότι:

1. Η σημερινή Διοίκηση του ΟΑΣΘ είναι «διοίκηση εκκαθάρισης» και ως εκ τούτου οφείλει να διερευνήσει καθετί που δημιουργεί αμφιβολίες και προκαλεί ερωτηματικά.

2. Οι μέτοχοι του «Ηρακλή» είναι και μέτοχοι του ΟΑΣΘ.

3. Ο ΟΑΣΘ δεν έχει στην ιδιοκτησία του ούτε αμαξοστάσια, ούτε κτίρια γραφείων. Αυτά ανήκουν στον «Ηρακλή»,  ο οποίος τα ενοικιάζει στον ΟΑΣΘ. Το τίμημα όμως του ενοικίου καλυπτόταν από το κράτος. Άρα ο εκκαθαριστής οφείλει να διακριβώσει αν το τίμημα ήταν εύλογο ή όχι. Διότι διαφορετικά θα πρέπει να αποδεχτούμε αυτό που λέει ο λαός ότι: «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει» και στο τέλος πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

4. Οι πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ έπαιρναν επιχειρηματικό κέρδος από κρατική επιχορήγηση. Άρα πρέπει να ελεγχθεί αν η επιχορήγηση ήταν στα όρια του εύλογου κέρδους σε σχέση με το μετοχικό κεφάλαιο το οποίο ήταν κατατεθειμένο στον ΟΑΣΘ. Για τον έλεγχο αυτό οι πλέον αρμόδιες είναι οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Για ποιο λόγο λοιπόν αυτή η «ανησυχία»;

6. Αν οι κρατικές επιδοτήσεις ήταν στα όρια του εύλογου κέρδους δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κανείς.

7. Αν όμως δεν ήταν; Όπως εμείς έχουμε διαπιστώσει με βάση τα επίσημα στοιχεία των ισολογισμών, οι οποίοι έχουν συνταχθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις και έχουν επικυρωθεί από τους αρμόδιους ορκωτούς ελεγκτές, πράγματι υπάρχει πρόβλημα.

8. Φαίνεται ότι αυτό το αναγνωρίζει και ο «Ηρακλής» διότι εκφράζει το φόβο ότι θα τιμωρηθεί η χώρα. Γιατί όμως πρέπει να τιμωρηθεί η χώρα για υπέρογκες επιδοτήσεις που έπαιρναν οι μέτοχοι;

9. Η λύση είναι απλή και βρίσκεται στο περιεχόμενο της προσφυγής που κάναμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δικαιούχος είναι το κράτος.  Δώστε τα λοιπόν  πίσω στο κράτος, δηλαδή στους Έλληνες φορολογουμένους, όσα  τους πήρατε χωρίς να δικαιούστε, αντί να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα.

Η εκκαθάριση θα συνεχιστεί, να είστε βέβαιοι.