Skip to main content

Βολές Παππάς κατά Νέας Δημοκρατίας και Στουρνάρα για τράπεζες

Υπάρχουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που πιάνουν επενδυτές και λένε "μην έρθετε", έτσι πιάσανε και τον Ζάεφ, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για το Σκοπιανό και τις συναντήσεις που φέρεται να είχε η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη στην πΓΔΜ, καθώς και κατά του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα για τη στάση του στην προχθεσινή «βουτιά» των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

«Υπήρξε μια κερδοσκοπική επίθεση η οποία είχε προφανώς και πολιτικές προεκτάσεις γιατί κάποιοι κύκλοι επέλεξαν να σιωπήσουν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Real FM για το θέμα που προέκυψε με τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας θα έπρεπε να είχε κάνει παρέμβαση, προσθέτοντας ότι «ενώ υπάρχουν θετικά μακροoικονομικά μεγέθη, έχουμε κάνει την οικονομία εκτός μνημονίων, με ρυθμούς ανάπτυξης προ κρίσης, με την ανεργία να έχει πέσει 7-8 μονάδες, υπάρχει μια ατμόσφαιρα σε ορισμένους κύκλους που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι έχουν πολιτική ασύμβατη με τις θετικές ειδήσεις».

Πολιτικά και οικονομικά προγράμματα τύπου ΔΝΤ και Νέας Δημοκρατίας είναι ασύμβατα με τα αισιόδοξα οικονομικά μηνύματα, επισήμανε, τονίζοντας ότι «για να επιβληθούν ορισμένες πολιτικές πρέπει να υπάρξει τρομοκρατία της κοινής γνώμης. Για να αποδεχθεί η κοινωνία ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, αυτό μπορεί να της συμβεί μόνο σε καθεστώς τρομοκρατίας και απειλών».

 Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι οι δημόσιες επενδύσεις αυξάνονται και θα αυξηθούν περισσότερο, ενώ απαντώντας για το Υπερταμείο ανέφερε ότι αυτό σαν όρος, περιέχει συγκέντρωση της δημόσιας περιουσίας και ορθολογικοποίησής της. «Αν μια κυβέρνηση θέλει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις δεν έχει ανάγκη το υπερταμείο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το Σκοπιανό και το θέμα των συναντήσεων της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Σπυράκη με τον κ. Ζάεφ, ο υπουργός σημείωσε ότι εκεί θα έχουμε και άλλα επεισόδια.

«Η κα Σπυράκη μπορεί να έχει κάνει και άλλες συναντήσεις. Όπως υπάρχουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που πιάνουν επενδυτές και λένε "μην έρθετε", έτσι πιάσανε και τον Ζάεφ» συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας ότι όσα γράφονται δεν έχουν διαψευστεί από τη Ν.Δ.

Επίσης, κατά την εκτίμηση του κ. Παππά δεν θα υπάρξει θέμα κυβερνητικής σταθερότητας, καθώς με την πάροδο του χρόνου και τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα θα πειστούν και οι ΑΝΕΛ ότι η συμφωνία είναι προς το συμφέρον μας, και θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή κατά την ψήφισή της.