Skip to main content

Βολές UEFA σε FIFA για την οικονομική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού

«Χρειάζονται αυστηροί κανονισμοί, δεν μπορείς απλά να αφήνεις τη FIFA να γνωρίζει πού πηγαίνουν τα ποσά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Πυρά εναντίον της FIFA αναφορικά με την οικονομική βοήθεια που εξήγγειλε πως θα συγκεντρώσει και θα διανείμει στις ομάδες που πλήττονται εξαιτίας της κρίσης που προκαλεί το ποδόσφαιρο η πανδημία του κορωνοϊού εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της UEFA μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Aktuellen Sportstudio» του γερμανικού δικτύου ZDF ανέφερε:

«Η εξήγηση της FIFA ήταν, ότι θέλει να την χρησιμοποιήσει για εκείνους που την χρειάζονται επειγόντως. Πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό, ώστε η FIFA να μπορέσει στη συνέχεια να αποφασίσει ποιος θα πάρει και πόσα χρήματα. Κατά τη γνώμη μου βέβαια αυτό είναι λίγο περίεργο. Η FIFA είχε ανακοινώσει τη βοήθεια χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ποσά. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει πού πηγαίνουν τα ποσά. Χρειάζονται αυστηροί κανονισμοί, δεν μπορείς απλά να αφήνεις τη FIFA να γνωρίζει πού πηγαίνουν τα ποσά».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνομοσπονδίας χαρακτήρισε σωστό το σχέδιο της Bundesliga να γίνουν τα παιχνίδια χωρίς θεατές και πάλι από τον Μάιο, ενώ σχετικά με την χαλάρωση των κανόνων του Financial Fair Play είπε: «Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, πολλοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις».