Skip to main content

Βόλος: Δώρο ζωής από 55χρονη εγκεφαλικά νεκρή - Στο Ιπποκράτειο τρία όργανά της

Αναμένεται ιατρικό κλιμάκιο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο προκειμένου να παραλάβει τους δυο νεφρούς και το ήπαρ της 55χρονης γυναίκας

Η πρώτη δωρεά οργάνων μετά από τρία χρόνια, καταγράφτηκε σήμερα στο Νοσοκομείο του Βόλου, μετά την γενναία απόφαση που έλαβε η οικογένεια της 55χρονης γυναίκας που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ και ήταν εγκεφαλικά νεκρή.

Οι οικείοι της συνηγόρησαν να δοθούν για μεταμόσχευση όλα της τα όργανα και έτσι αναμένεται ιατρικό κλιμάκιο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο προκειμένου να παραλάβει τους δυο νεφρούς και το ήπαρ, ενώ πνεύμονες και καρδιά θα μεταφερθούν στην Ιταλία, όπως μας είπε ο πρόεδρος Νεφροπαθών Μαγνησίας Βασίλης Γιαννάκος, διότι δεν υπάρχει συμβατός δότης στην Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Γιαννάκος επεσήμανε ότι η προβολή που έγινε μέσω της ΕΡΤ το τελευταίο χρονικό διάστημα για την ανάγκη να γίνονται δωρεές οργάνων σώματος, απέδωσε και συμπλήρωσε ότι η ευαισθητοποίηση θα πρέπει να είναι συνεχής και όχι με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας.

Τέλος, επανέλαβε ότι το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, οφείλει να καθιερώσει την ενημέρωση των μαθητών για την σπουδαιότητα της δωρεάς οργάνων σώματος, αίτημα το οποίο έχει τεθεί πολλές φορές, χωρίς ωστόσο να υιοθετηθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ή αρμόδιους υπουργούς.