Skip to main content

Βόλος:10 κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο-70% των εργαζομένων δεν εμβολιάζονται

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου, Παύλος Πάνου κατήγγειλε ότι το 70% των εργαζομένων αρνείται να εμβολιαστεί-Εμβολιασμένοι όλοι οι ηλικιωμένοι.

Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο στον Βόλο καθώς εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα κορωνοϊού, τα πέντε σε φιλοξενούμενος και τα τέσσερα σε εργαζόμενους της δομής.

Μία γυναίκα 80 ετών από το Γηροκομείο Βόλου, έχει μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο, κατόπιν εντολής του ΕΟΔΥ. Οι υπόλοιποι είναι σε καραντίνα, σε όροφο Covid, εντός του Ιδρύματος.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου, Παύλος Πάνου κατήγγειλε ότι το 70% των εργαζομένων αρνείται να εμβολιαστεί. Αντίθετα το σύνολο των 100 ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στη δομή έχει εμβολιστεί και με τις δύο δόσεις.

«Η διασπορά έγινε σίγουρα από εργαζόμενο. Το ίδρυμα όπως βλέπετε είναι κλειστό σε όλους. Δεν υπάρχει ούτε επισκεπτήριο, ούτε κάτι τέτοιο που θα μπορούσε να μεταφερθεί ο ιός. Άρα σίγουρα έγινε από εργαζόμενο», τόνισε ο κ. Πάνος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ. Οι εργαζόμενοι έχουν διορία έως τις 16 Αυγούστου για να κάνουν την πρώτη δόση, αλλιώς θα μπουν σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών.

Η πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων του Γηροκομείου, Ελευθερία Αδάμου, τόνισε ότι μέχρι στιγμής ο εμβολιασμός ήταν προσωπική απόφαση του καθενός και δεν μπορούσαν να τους πιέσουν. «Ορισμένα μέλη μας έχουν εμβολιαστεί αλλά ήταν καθαρά απόφαση δική τους τι θα κάνουν», πρόσθεσε η κ. Αδάμου.

«Έχουμε περιστατικά τα οποία σε μη κερδοσκοπικές μονάδες και στην περιφέρεια όταν πέσει το μικρόβιο της αμφισβήτησης και  της παραδοξολογίας, είναι μεταδοτικό», σχολίασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Στέλιος Προσαλίκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.