Skip to main content

Βόλος: Επέκταση της εισαγγελικής έρευνας για τον αρνητή γιατρό που είχε πανελλαδική δράση

Ο γιατρός αποποιείται ότι φέρει ευθύνη για τους ασθενείς που έχασαν την ζωή τους, καταθέτοντας ότι δεν πήγαιναν στο Νοσοκομείο με δική τους απόφαση.

Μέχρι και την Άνοιξη αναμένεται να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα για τον 73χρονο Βολιώτη γιατρό, που χορηγούσε στους ασθενείς με κορωνοϊό συνταγές με αντιβιοτικά, αποτρέποντάς τους να μεταβούν στο Νοσοκομείο για να θεραπευτούν, υποστηρίζοντας πως στο νοσηλευτικό ίδρυμα θα πεθάνουν.

Ο ίδιος βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, στην μέχρι στιγμής κατάθεσή του, αρνείται ότι τους απέτρεπε να πάνε στο νοσοκομείο. Η εισαγγελική έρευνα πάντως επεκτάθηκε και σε άλλες πόλεις της χώρας καθώς ο γιατρός πρόσφερε τις υπηρεσίες του και διαδικτυακά.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο σύζυγος 65χρονης Βολιώτισσας που απεβίωσε κατέθεσε καταγγελία κατά του γιατρού. Από τότε έχουν υποβληθεί ακόμη μια καταγγελία στον Βόλο, μία στην Κρήτη από συγγενείς ασθενούς που τον «έβλεπε» διαδικτυακά και επίσης πέθανε από κορωνοϊό, μία στη Θεσσαλονίκη για την οποία η Εισαγγελία Βόλου έχει ζητήσει διευκρινιστικά στοιχεία και δύο στο Αγρίνιο, εκ των οποίων η μία αφορά στον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά και η δεύτερη συγγενικό του πρόσωπο.

Ο 73χρονος γιατρός αποποιείται ότι φέρει την όποια ευθύνη για τους ασθενείς που έχασαν την ζωή τους, καταθέτοντας ότι δεν πήγαιναν στο Νοσοκομείο με δική τους απόφαση. Δύσκολα όμως γίνεται πιστευτός καθώς και δημόσια σε εκδηλώσεις που είχε μιλήσει, είχε αναφέρει πως η μεταφορά ενός ασθενούς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο δεν ήταν απαραίτητα.

«Χωρίς να το περιμένω βρέθηκα και εγώ να νοσηλεύω πολλούς ασθενείς με κορωνοϊό, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με μια κλασική θεραπευτική αγωγή. Η παρακολούθηση και υποστήριξη των ασθενών μου εκτός Βόλου γίνεται μέσω τηλεϊατρικής (δηλ. κινητού τηλεφώνου και υπολογιστή). Τα αποτελέσματα της θεραπευτικής μου είναι πολύ καλά. Οι ασθενείς θεραπεύονται στο σπίτι τους και αποτρέπεται η εισαγωγή τους στα νοσοκομεία», επισήμανε σε ομιλίες του στο διαδίκτυο.

Πηγή: ertnews.gr