Skip to main content

Βόλος: Έσερνε τον σκύλο του δεμένο πίσω από το αυτοκίνητό του

Ο 71χρονος άβδρα που αντιμετώπισε την κατηγορία της κακοποίησης ζώου ισχυρίστηκε ότι ο σκύλος ήταν ήδη νεκρός και αδυνατούσε να τον μεταφέρει.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου έκατσε ένας 71χρονος άνδρας στον Βόλο για μια φρικιαστική ενέργεια σε βάρος του σκύλου του τον Αύγουστο του 2018.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μετά από καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα στις αρμόδιες αρχές που οδήγησαν στη σύλληψη του άνδρα η υπόθεση του οποίου εκδικάστηκε χθες στο πλημμελειοδικείο του Βόλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ο 71χρονος κατηγορείτο για κακοποίηση ζώου, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι δεν κακοποίησε ττον σκύλο μέχρι θανάτου.

Υποστήριξε ότι ο σκύλος του είχε πεθάνει και επειδή ήταν 60 κιλά και αδυνατούσε να τον σηκώσει τον έδεσε πίσω από το αυτοκίνητό του και τον έσερνε για να πάει να τον θάψει στο κτήμα του, που είναι εκτός Βόλου.

«Δεν τον σκότωσα. Ηταν ήδη νεκρός», είπε ο 71χρονος ενώπιον του δικαστηρίου. Ανέφερε ότι ο σκύλος του πέθανε από παθολογικά αίτια. Οπως είπε αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Εκείνη την ημέρα υποστήριξε ότι τον είχε βγάλει βόλτα στη Γορίτσα. Ο σκύλος, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, κάποια στιγμή απομακρύνθηκε από κοντά του και χάθηκε. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τον αναζητούσε και όταν τον βρήκε ήταν ήδη νεκρός. Δεν είχε βοήθεια και αποφάσισε να τον δέσει πίσω από το αυτοκίνητό του για να πάει να τον θάψει. Από το δικαστήριο δεν έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί του 71χρονου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της κακοποίησης ζώου συντροφιάς. Του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό στοιχείο ο πρότερος έντιμος βίος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης.