Skip to main content

Βόλος: Φυλάκιση 7 μηνών στην μητέρα που δεν έστελνε την κόρη της σχολείο λόγω κορωνοϊού

Στην απολογία της υποστήριξε πως δεν είναι αρνήτρια και δεσμεύτηκε ότι το κορίτσι θα παρακολουθεί πλέον κανονικά τα μαθήματα

Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο καταδικάστηκε η 33χρονη μητέρα στο Βόλο, που για 1,5 χρόνο δεν έστελνε την 11χρονη κόρη της στο σχολείο, φοβούμενη τον κορωνοϊό.

Σε αυστηρό τόνο ο πρόεδρος του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου επισήμανε στην 33χρονη πως αν το παιδί δεν συνεχίσει να φοιτά κανονικά στο σχολείο, θα της επιβληθούν σκληρότερα μέτρα, όπως η αφαίρεση της γονικής μέριμνας, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας Βάϊος Παπαϊωάννου, ζήτησε από το δικαστήριο την ενοχή της και την επιβολή παραδειγματικής τιμωρίας.

Απολογούμενη στο δικαστήριο η 33χρονη υποστήριξε ότι δεν είναι αρνήτρια του κορονοϊού και ισχυρίστηκε ότι σταμάτησε να στέλνει το παιδί της στο σχολείο, όταν ξεκίνησαν τα κρούσματα στην τάξη της. Για να δικαιολογήσει μάλιστα την πράξη της, καθώς υπάρχουν νόμοι για το πότε κλείνει μία τάξη ή ένα σχολείο λόγω Covid-19, είπε ότι φοβόταν επειδή μένουν με τους γονείς της και ο πατέρας της ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Δεσμεύτηκε πάντως ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν θα επαναλάβει την πράξη της και το παιδί θα πηγαίνει σχολείο.

Επισημαίνεται ότι στην απόφαση του δικαστήριο έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η 11χρονη παρουσιάστηκε κανονικά στα μαθήματά της χθες μετά από απουσία 1,5 χρόνου.