Skip to main content

Βόλος: Καταστηματάρχης πυροβόλησε κατά εφοριακών της Θεσσαλονίκης

Όταν οι τρεις εφοριακοί ολοκλήρωσαν τον έλεγχο και απομακρύνθηκαν, ο ιδιοκτήτης του υγειονομικού καταστήματος πήρε ένα όπλο και πυροβόλησε στον αέρα

Επεισοδιακή κατάληξη είχε ο έλεγχος ζαχαροπλαστείου χθες το απόγευμα στην Αγριά Βόλου, καθώς ο ιδιοκτήτης του πυροβόλησε στον αέρα κατά τριών εφοριακών (δύο αντρών και μιας γυναίκας) της ΥΕΔΔΕ Θεσσαλονίκης.

Όταν οι τρεις εφοριακοί ολοκλήρωσαν τον έλεγχο και απομακρύνθηκαν, ο ιδιοκτήτης του υγειονομικού καταστήματος πήρε ένα όπλο και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Κούπκα, πρόεδρο του Συλλόγου Εφοριακών Θεσσαλονίκης - Κιλκίς – Χαλκιδικής, αμέσως οι εφοριακοί ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές, οι οποίοι συνέλαβαν τον επιχειρηματία για οπλοκατοχή. Εκτός από το όπλο ο ιδιοκτήτης εντοπίστηκε να έχει και σπαθιά εντός του καταστήματος.

Κατά τον έλεγχο οι τρεις εφοριακοί βεβαίωσαν παραβάσεις στον καταστηματάρχη, για τις οποίες επέβαλαν στον επιχειρηματία χρηματικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

«Καλές οι προθέσεις και οι υποσχέσεις από την κυβέρνηση στους εφοριακούς υπαλλήλους για την προστασία τους κατά τη διάρκεια των ελέγχων, αλλά όταν στη μέση μπαίνει ένα όπλο, δεν μπορούμε να μένουμε στα χαμόγελα και στις προθέσεις. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ευθιύνες και πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και του θεσμικού του ρόλου», σχολίασε με αφορμή το περιστατικό ο κ. Κούπκας.

Παπανάτσιου: Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά

«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χτες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής», ξεκαθαρίζει η Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν».