Skip to main content

Βόλος: Μαθητής λιποθύμησε από ναρκωτικά στις τουαλέτες σχολείου

Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε o μαθητής διαπιστώθηκε η ύπαρξη στον οργανισμό του ουσιών και ενημερώθηκε η Ασφάλεια.

Σοκαρισμένη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία του Βόλου μετά την πρόσφατη λιποθυμία μαθητή της Γ’ Γυμνασίου έπειτα από χρήση ναρκωτικών.

Το περιστατικό καταγράφηκε την περασμένη Δευτέρα σε κεντρικό Γυμνάσιο - Λύκειο του Βόλου, όπως αποκάλυψε ο Ταχυδρόμος. Όπως έγινε γνωστό, στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούσε ο νεαρός, που φέρεται να πέρασε τα ναρκωτικά. Πρόκειται για μαθητή, που έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν την εκπαιδευτική κοινότητα και μάλιστα πέρυσι είχε απομακρυνθεί από το σχολείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος, παρά την απομάκρυνσή του και την εγγραφή του σε γειτονική σχολή, συνέχιζε να πηγαίνει στο σχολικό συγκρότημα ως εξωσχολικός και πολλές φορές κατάφερνε να μπαίνει και μέσα, ερχόμενος σε επαφή με μαθητές.

Μία από αυτές τις φορές ήταν την περασμένη Δευτέρα. Πέρασε στο σχολείο, κατευθύνθηκε στις σχολικές τουαλέτες, που σύμφωνα με καταγγελίες λειτουργούν σαν… καπνιστήρια παρά τις απαγορευτικές πινακίδες που έχουν αναρτηθεί για την απαγόρευση του καπνίσματος και εκεί φέρεται να έδωσε σε μαθητή Γυμνασίου να δοκιμάσει χασίς.

Εκείνος έφυγε, ο μαθητής όμως του Γυμνασίου, που δεν αισθανόταν καλά, παρέμεινε στον χώρο. Όταν χτύπησε το κουδούνι για την επιστροφή στην τάξη, εκείνος δεν μπορούσε να πάει. Ζαλιζόταν και έκανε εμετό. Εκεί τον βρήκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση η επιστάτρια του σχολείου και σήμανε συναγερμός.

Ο μαθητής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε διαπιστώθηκε η ύπαρξη στον οργανισμό του ουσιών και ενημερώθηκε η Ασφάλεια.