Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΒΟΛΟΣ: ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΕΜΠΟΡΟ ΜΕΛΙΟΥ

Ο απατεώνας είπε στον έμπορο ότι έγινε λάθος και ότι αντί για 430 ευρώ κατέθεσε 4.300 ευρώ, οπότε και θα έπρεπε να επιστρέψει το ποσό των 3.870 ευρώ.

Εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής μελιού προσποιούμενος ότι έπραττε για λογαριασμό του Αντιδημάρχου Οικονομικών Δήμου Βόλου Άρη Σαββάκη και ότι χρειαζόταν να αγοράσει μεγάλη ποσότητα μελιού, αλλά η τύχη δεν στάθηκε με το μέρος του.

Συγκεκριμένα, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε χθες το πρωί σε επαγγελματία του Βόλου που εμπορεύεται μέλι, λέγοντάς του ότι επιθυμεί να παραγγείλει μια μεγάλη ποσότητα αξίας 430 ευρώ, τα οποία θα κατέθετε σε τραπεζικό λογαριασμό. Μέχρι και την στιγμή της κατάθεσης δεν υπήρξε πρόβλημα, ωστόσο ακολούθησε επόμενο τηλέφωνο αγνώστου αριθμού στον 35χρονο έμπορο μελιού, όπου ο υποψήφιος αγοραστής τον ενημέρωσε ότι έγινε λάθος και ότι αντί για 430 ευρώ κατέθεσε 4.300 ευρώ, οπότε και θα έπρεπε να επιστρέψει το ποσό των 3.870 ευρώ.

Ο 35χρονος ρώτησε ποιος είναι ο δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού και ο απατεώνας έδωσε το όνομα του αντιδημάρχου Βόλου Άρη Σαββάκη. Για κακή τύχη του απατεώνα, ο 35χρονος έμπορος μελιού γνώριζε προσωπικά τον κ. Σαββάκη (ήταν μαθητής του κ. Σαββάκη ο 35χρονος), οπότε στο άκουσμα ότι θα τηλεφωνήσει και θα επισκεφθεί τον κ. Σαββάκη, το ακουστικό στην άλλη άκρη της γραμμής έμεινε βουβό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι η δεύτερη φορά που γίνεται χρήση του ονόματός τους από απατεώνες. Ειδικότερα, ήταν Απρίλιος του 2020 που πρώτη φορά απατεώνας έκανε χρήση του ονόματός του σε επιχείρηση εμπορίων φρούτων και ο απατεώνας είχε ζητήσει 800 ευρώ. Με την ίδια μέθοδο ότι έγινε λάθος και κατέθεσε 8.000 ευρώ ζήτησε την επιστροφή των 7.800 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Σαββάκης, σήμερα ετοιμάζει την αναφορά του και αύριο θα την καταθέσει στον Εισαγγελέα, ώστε να προφυλάξει άλλους ανυποψίαστους εμπόρους από το να γίνουν θύματα απάτης. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που κοινοποίησε την είδηση και όπως υπογράμμισε είναι μια απάτη που γίνεται σε όλη την χώρα και οι απατεώνες κάνουν χρήση ονομάτων δημάρχων, αντιδημάρχων και γενικά προσώπων που τα γνωρίζει η τοπική κοινωνία, ώστε να πείθουν τα υποψήφια «θύματά» τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι έχουν ενημερωθεί οι διωκτικές αρχές για το περιστατικό από τον 35χρονο έμπορο, ενώ θα ακολουθήσει η σχετική καταγγελία και μήνυση κατ΄ αγνώστων από τον κ. Σαββάκη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ